Home ΑΠΕ Schneider Electric: Σημαντική διάκριση στις καινοτόμες τεχνολογίες για “έξυπνα κτίρια”
Schneider Electric: Σημαντική διάκριση στις καινοτόμες τεχνολογίες για “έξυπνα κτίρια”

Schneider Electric: Σημαντική διάκριση στις καινοτόμες τεχνολογίες για “έξυπνα κτίρια”

0
0

SE - LogoΗ Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στην ενεργειακή διαχείριση και τον αυτοματισμό, ανακοίνωσε ότι αναγνωρίστηκε στην Έκθεση ‘Navigant Research Leaderboard’ ως ηγέτιδα εταιρεία, στον κλάδο των Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας Κτιρίων (BEMS). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Schneider Electric συγκέντρωσε την υψηλότερη συνολικά βαθμολογία, ανάμεσα σε 15 εταιρείες που έχουν να επιδείξουν ισχυρό ιστορικό στην αγορά BEMS, τόσο για τη στρατηγική προσέγγιση που υιοθετεί όσο και για τις μεθόδους υλοποίησης που ακολουθεί.

Καινοτομία σε κάθε επίπεδο

Η λύση SmartStruxure™ της Schneider Electric, η οποία υποστηρίζεται από το λογισμικό StruxureWare™ Building Operation που έχει αναπτύξει η εταιρεία, αναγνωρίστηκε για τις προηγμένες δυνατότητες που προσφέρει στον τομέα των analytics, προωθώντας με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη των έξυπνων κτιρίων καθώς και την βελτιστοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης ενέργειας.

  • Η λύση SmartStruxure φέρνει, τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για τους διαχειριστές κτιρίων, την καινοτομία σε κάθε επίπεδο, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας κάθε εγκατάστασης.
  • Επιπλέον, μειώνει το κόστος λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός κτιρίου, ενσωματώνοντας, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε χρήστη και με τη δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο, hardware, software, engineering, εγκατάσταση και υπηρεσίες με στόχο να διασφαλίσει ότι οι εκάστοτε εγκαταστάσεις είναι ενεργειακά αποδοτικές και ότι η διαχείρισή τους γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο.
  • Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα SmartStruxure επιτρέπει τον έλεγχο των κτιριακών συστημάτων με στόχο τη διαχείριση της ενέργειας, μέσω της ανάλυσης δεδομένων ηλεκτρικής ενέργειας, φωτισμού, κλιματισμού, πυρανίχνευσης και ασφάλειας καθώς και από τα συστήματα διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας.

«H συγκεκριμένη διάκριση από την Navigant αποτελεί απόδειξη της μακροχρόνιας δέσμευσής μας για τη δημιουργία λύσεων, οι οποίες θα αξιοποιούν τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα, επιτρέποντας τη δημιουργία των κτιρίων του μέλλοντος», δήλωσε ο Laurent Bataille, Executive Vice President, EcoBuilding Division της Schneider Electric. «Καθώς η αγορά των έξυπνων κτιρίων συνεχίζει να μεγαλώνει, λύσεις όπως το SmartStruxure, θα χρησιμεύσουν ως η ψηφιακή ραχοκοκαλιά των μελλοντικών κτιρίων, οδηγώντας την ενεργειακή και λειτουργική αποδοτικότητα σε νέα επίπεδα».

Αξιοποιήσιμη γνώση για την αποδοτικότητα των κτιρίων

Η λύση SmartStruxure αφήνει στο παρελθόν τα κλειστά πληροφοριακά συστήματα προσφέροντας ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το κτίριο καθώς και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτυακής πρόσβασης, μοναδικά γραφικά που οπτικοποιούν τις επικρατούσες τάσεις και πλούσια reports. Επιπλέον δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω mobile εφαρμογών. Παρέχει επίσης αξιοποιήσιμη γνώση, η οποία επιτρέπει στους διαχειριστές εγκαταστάσεων να εξασφαλίσουν ότι τα κτίρια λειτουργούν με τη μέγιστη αποδοτικότητα, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για κτίρια μεγάλης κλίμακας, επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν μικρά κτίρια ή αυτόνομες, μικρού ή μεσαίου μεγέθους, εγκαταστάσεις.

Ισχυρές ηγετικές ικανότητες

«Τα συστήματα BEMS συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της τεχνολογίας που αξιοποιούν τα έξυπνα κτίρια. Γι’ αυτό το λόγο αποτελούν προτεραιότητα για οργανισμούς οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σε λύσεις που αξιοποιούν δεδομένα (data), για να ξεπεράσουν τις ενεργειακές και λειτουργικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Casey Talon, Principal Research Analyst στην Navigant Research. «Η Schneider Electric επέδειξε ισχυρές ηγετικές ικανότητες προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης έξυπνων κτιρίων η οποία συνεχίζει να καινοτομεί μέσω των διευρυμένων δυνατοτήτων που προσφέρει σε σχέση με τα building analytics”

Η Navigant Research αξιολόγησε τις επιχειρήσεις με βάση 12 κριτήρια τα οποία καλύπτουν τη στρατηγική, την εκτέλεση και το όραμα κάθε εταιρείας, τη στρατηγική go-to-market που υιοθετεί,  τους συνεργάτες της, την τεχνολογία που αξιοποιεί, την απόδοση του προϊόντος, την τιμή καθώς και τη γεωγραφική κάλυψη και αντοχή που παρέχει.

Η πλήρης έκθεση BEMS Leaderboard Report μπορεί να βρεθεί στο link http://www.navigantresearch.com/. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύση SmartStruxure της Schneider Electric, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.schneider-electric.com/smartstruxuresolution ή επικοινωνήστε με έναν τοπικό εκπρόσωπο της Schneider Electric.