1. Home
  2. Νέα
  3. Η ABB εξαγόρασε την B&R
Η ABB εξαγόρασε την B&R

Η ABB εξαγόρασε την B&R

0

Η ABB ανακοινώνει την εξαγορά της B&R, του μεγαλύτερου – σε παγκόσμιο επίπεδο- ανεξάρτητου παρόχου λύσεων που βασίζονται σε προϊόντα και λογισμικά ανοικτής αρχιτεκτονικής για τον αυτοματισμό των μηχανών και των εργοστασίων. Η B&R, που ιδρύθηκε το 1979 από τους Erwin Bernecker και Josef Rainer, έχει την έδρα της στο Eggelsberg της Αυστρίας και απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται περίπου 1.000 μηχανικοί στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης αλλά και των εφαρμογών. Δραστηριοποιείται σε 70 χώρες, με πωλήσεις πάνω από 600 εκατ. δολάρια (έτη 2015/16) στον κλάδο του αυτοματισμού των μηχανών και των εργοστασίων ο οποίος συνολικά είναι της τάξης των 20 δις δολαρίων. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση θα οδηγήσει στην παροχή ενός ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών για τους πελάτες του βιομηχανικού αυτοματισμού, συνδυάζοντας τα καινοτόμα προϊόντα, λογισμικά και λύσεις της B&R για τον σύγχρονο αυτοματισμό μηχανών και εργοστασίων με την παγκόσμια ηγετική θέση της ΑΒΒ στους τομείς της ρομποτικής, της αυτοματοποίησης των διαδικασιών, της ψηφιακής μεταμόρφωσης και της ηλεκτροδότησης.Μέσω της εξαγοράς, η ΑΒΒ προάγει ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση στον βιομηχανικό αυτοματισμό και αποκτά τη δυνατότητα να αξιοποιήσει με μοναδικό τρόπο τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προκύπτουν από την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Επιπλέον, η ΑΒΒ κάνει ένα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή της εξέλιξη, συνδυάζοντας το κορυφαία σύνολο ψηφιακών λύσεων “ABB Ability”, με τις ισχυρές πλατφόρμες εφαρμογής και λογισμικού, τη μεγάλη εγκατεστημένη βάση, την πρόσβαση στο πελατειακό κοινό και τις προσαρμοσμένες λύσεις αυτοματισμού, που προσφέρει η B&R.

«Η B&R είναι ένα στολίδι στον κόσμο του αυτοματισμού μηχανών και εργοστασίων και αυτή η ενσωμάτωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία, σηματοδοτώντας ένα πραγματικό ορόσημο για την ΑΒΒ, αφού η Β&R θα καλύψει το κενό που υπάρχει στο χαρτοφυλάκιό μας στον τομέα του αυτοματισμού.
»Με τον τρόπο αυτόν θα γίνουμε ο μοναδικός πάροχος στον κλάδο του βιομηχανικού αυτοματισμού που προσφέρει στους πελάτες του όλο το φάσμα των λύσεων τεχνολογίας και λογισμικού για τη μέτρηση, τον έλεγχο, την ενεργοποίηση, τη ρομποτική, την ψηφιοποίηση και την ηλεκτροδότηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΒ, Ulrich Spiesshofer. «Η εξαγορά ταιριάζει απόλυτα με όσα περιλαμβάνονται στη νέα μας στρατηγική. Με τις μοναδικές ψηφιακές λύσεις μας και την εγκατεστημένη βάση των περισσότερων από 70 εκατ. συνδεδεμένων συσκευών, των 70.000 συστημάτων ελέγχου και τώρα των πάνω από 3 εκατ. αυτόματων μηχανών και 27.000 εργοστασιακών εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.»

«Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει φανταστικές ευκαιρίες για την B&R, τους πελάτες και τους υπαλλήλους της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ΑΒΒ θα αποτελέσει την καλύτερη έναρξη του επόμενου κεφαλαίου στην ιστορία της εταιρείας μας. Η παγκόσμια παρουσία της ΑΒΒ, οι ψηφιακές της λύσεις και το συμπληρωματικό για εμάς χαρτοφυλάκιό της θα είναι το κλειδί για να πορευτούμε από εδώ και στο εξής στον δρόμο της καινοτομίας και την ανάπτυξης», δήλωσε ο Josef Rainer, συν-ιδρυτής της B&R.

«Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα για τους εργαζομένους μας, καθώς η έδρα μας στο Eggelsberg θα αποτελέσει το παγκόσμιο κέντρο της ΑΒΒ για τον αυτοματισμό μηχανών και εργοστασίων», δήλωσε ο Erwin Bernecker, συν-ιδρυτής της B&R. «Το πιο σημαντικό ζήτημα για εμένα είναι ότι οι εταιρείες και οι άνθρωποί μας ταιριάζουν τόσο καλά μεταξύ τους και ότι η ιστορική μας έδρα θα παίξει έναν τέτοιο ρόλο-κλειδί.»

H B&R είναι μια καινοτόμος εταιρεία αυτοματισμού με έδρα στην Αυστρία και γραφεία σε όλο τον κόσμο. Ως παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, η B&R συνδυάζει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία με την προηγμένη μηχανική, ώστε να παρέχει στους πελάτες της -σε ολόκληρο σχεδόν το φάσμα της Βιομηχανίας- ολοκληρωμένες λύσεις για τον αυτοματισμό των μηχανών και των εργοστασίων, το έλεγχο κίνησης, το HMI και την ολοκληρωμένη τεχνολογία ασφαλείας. Με πρότυπα επικοινωνίας βιομηχανικού fieldbus, όπως τα POWERLINK και openSAFETY , καθώς και το ισχυρό περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού Automation Studio, η B&R συνεχώς επαναπροσδιορίζει το μέλλον του αυτοματισμού. Το καινοτόμο πνεύμα που διατηρεί την B&R στην πρώτη γραμμή του βιομηχανικού αυτοματισμού καθοδηγείται από τη δέσμευσή της ότι οι διαδικασίες συνεχώς απλοποιούνται και οι προσφερόμενες λύσεις ξεπερνούν τις προσδοκίες του πελάτη.

tags: