1. Home
  2. Συνεντεύξεις
  3. Γ. Δανιόλος: «Ο ΗΡΩΝ μπορεί να εξοικονομεί μέχρι 600 ευρώ τον χρόνο για την ελληνική οικογένεια…»
Γ. Δανιόλος: «Ο ΗΡΩΝ μπορεί να εξοικονομεί μέχρι 600 ευρώ τον χρόνο για την ελληνική οικογένεια…»

Γ. Δανιόλος: «Ο ΗΡΩΝ μπορεί να εξοικονομεί μέχρι 600 ευρώ τον χρόνο για την ελληνική οικογένεια…»

0

Συναντήσαμε στο γραφείο του τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΗΡΩΝ, Γιώργο Δανιόλο, και είχαμε μαζί του μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την πορεία και τα σχέδια του ομίλου.

Συνέντευξη στη Φαίδρα Μαυρογιώργη(faidra@energyin.gr)

– Ποια είναι η διαδικασία προκειμένου ένας ιδιώτης να αλλάξει πάροχο και να απευθυνθεί σε εσάς; 

«Το μόνο που αλλάζει στην καθημερινότητα των καταναλωτών, είναι ο λογαριασμός του ρεύματος. Η λήψη των ενδείξεων του μετρητή και όλα τα λοιπά ζητήματα τεχνικής υποστήριξης του δικτύου, είναι υπηρεσίες που συνεχίζουν να προσφέρονται στους καταναλωτές από το Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ). Πρόκειται για απλούστατη διαδικασία που περιλαμβάνει τη συμπλήρωση μίας μονοσέλιδης αίτησης, συνοδευόμενης από το λογαριασμό του καταναλωτή. Οι λοιπές ενέργειες για την εκπροσώπηση της παροχής, αναλαμβάνονται πλήρως από τον όμιλο ΗΡΩΝ, και, εντός ολίγων ημερών, εκκινεί η ενεργοποίηση της συνεργασίας με την εταιρεία μας».

 – Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρίας στην αγορά ενέργειας; 

«Ο ΗΡΩΝ είναι ένας όμιλος επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Με έναρξη εργασιών ήδη από το 2000, διαθέτει πλέον την υποστήριξη τριών μεγάλων ενεργειακών Ομίλων.Ο ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από συμβατικές και Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και διεθνώς. Το 2009, εισέρχεται στη μετοχική σύνθεση η ENGIE (πρώην GDF Suez), ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο. Επιπλέον, το Μάρτιο του 2014, ολοκληρώνεται επιτυχώς η είσοδος και της QATAR PETROLEUM (μέσω της εταιρείας QPI GAS & POWER OPC.), μίας ακόμη παγκόσμιας ηγετικής δύναμης στον ενεργειακό χάρτη, στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ΗΡΩΝ ΙΙ.Ο ΗΡΩΝ είναι ο πρώτος ιδιωτικός όμιλος που δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας στην  Ελλάδα. Κατασκεύασε και λειτουργεί επιτυχώς από το 2004, την πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα. Το 2009, ακολούθησε ένας δεύτερος σταθμός συνδυασμένου κύκλου στην ίδια θέση.Ο ΗΡΩΝ συμμετέχει ουσιαστικά στον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό και Προγραμματισμό, οι σταθμοί του αποτελούν επιτομή της τεχνολογίας και η λειτουργία τους είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της αγοράς. Διαθέτοντας ισχυρή μετοχική και παραγωγική βάση, ο όμιλος είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστικά και μακροχρόνια οφέλη στους πελάτες και στους συνεργάτες του. Ο όμιλος ΗΡΩΝ παράγει ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα για πάνω από 13 χρόνια, όντας ουσιαστικά Ν1 ιδιώτης παραγωγός και προμηθευτής ρεύματος στη χώρα. Οι επενδύσεις ξεπερνούν τα 400εκ. ευρώ στα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στη Θήβα. Ο όμιλος ΗΡΩΝ προσφέρει ρεύμα στους μεγαλύτερους καταναλωτές στη χώρα, κάτι που τον καθιστά τον πρώτο εναλλακτικό προμηθευτή ρεύματος, παρέχοντας ασφάλεια και εξυπηρέτηση στους καταναλωτές με τις υπηρεσίες που χτίζει κάθε μέρα, με σεβασμό και ευαισθησία στο περιβάλλον».

Ο κ. Γιώργος Δανιόλος με τη δημοσιογράφο Φαίδρα Μαυρογιώργη

– Πώς βλέπετε την ελληνική αγορά ενέργειας και ποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν;

«Σήμερα το timing για τον τελικό καταναλωτή είναι το καλύτερο δυνατό. Η ωριμότητα της αγοράς, τα προσφερόμενα πακέτα, οι συνοδευτικές υπηρεσίες, και οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, συνιστούν θετικούς παράγοντες για τους καταναλωτές, προκειμένου να αξιοποιήσουν άμεσα τις εναλλακτικές επιλογές που διαθέτουν. Με σταθερά αυξανόμενο ρυθμό διείσδυσης στον οικιακό και επαγγελματικό τομέα και μερίδια αγοράς που ξεπερνούν πλέον το 12% για τους εναλλακτικούς προμηθευτές, έχουν τεθεί οι βάσεις για την επόμενη ημέρα της απελευθέρωσης της αγοράς».

– Οι στόχοι της εταιρίας για το επόμενο διάστημα;

«Στόχοι του ομίλου ΗΡΩΝ είναι:

• Να εδραιωθεί ως κεντρικός επιχειρηματικός παράγοντας στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και του ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ έχοντας ως δέσμευση προς τους πελάτες του τη συνεχή παροχή ισχυρών οικονομικών κινήτρων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών

• Να εξελιχθεί στο βέλτιστο χώρο εργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης στην ελληνική αγορά ενέργειας

• Να προσφέρει στους πελάτες του τις καινοτόμες υπηρεσίες του στις καλύτερες τιμές».

– Πόση εξοικονόμηση επιτυγχάνει ένα νοικοκυριό και πόση μια επιχείρηση ετησίως σε σχέση με τη ΔΕΗ; 

«Ένα νοικοκυριό μπορεί να έχει μέχρι 600€ / έτος εξοικονόμηση ενέργειας με βάση τα καινούρια προγράμματα του όμιλου ΗΡΩΝ, ενώ για τις επιχειρήσεις η εξοικονόμηση μπορεί να φτάνει έως και το 30%».

– κ. Δανιόλo έχετε αναλάβει πρόσφατα τα χρέη του διευθύνοντος συμβούλου. Ποιο είναι το όραμά σας;

«Το όραμά μου είναι να είναι ο όμιλος ΗΡΩΝ η πρώτη επιλογή εναλλακτικού παρόχου στο μυαλό του καταναλωτή, και να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες στους τομείς του ηλεκτρισμού και του Φυσικού αερίου. Επίσης να παραμείνει ο εναλλακτικός πάροχος με τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα της αγοράς, δημιουργώντας στον καταναλωτή τη σταθερότητα και τη βεβαιότητα για την επιλογή του, κάτι που προκύπτει από τις ισχυρές μετοχικές και παραγωγικές  βάσεις που διαθέτει καθώς και τις συνεργασίες που τον καθιστούν κορυφαίο προμηθευτή στις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες στην Ελλάδα».

– κ. Δανιόλο σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μου διαθέσατε.