1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Η Schneider Electric ανάμεσα στις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως
Η Schneider Electric ανάμεσα στις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως

Η Schneider Electric ανάμεσα στις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως

0

Η Schneider Electric αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως για το 2018 (2018 World’s Most Ethical Companies) από το Ινστιτούτο Ethisphere®, έναν παγκόσμιο οργανισμό με ηγετική θέση στον προσδιορισμό και την προώθηση των αρχών και των πρακτικών δεοντολογικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς.

Αυτή είναι η όγδοη συνεχής χρονιά που η Schneider Electric λαμβάνει αυτό το βραβείο.

Ξεκινώντας πρώτη φορά το 2006, η ετήσια λίστα με τις πιο ηθικές εταιρείες στον κόσμο (World’s Most Ethical Company®) επιβραβεύει τις εταιρείες που έχουν επιδείξει υποδειγματική ηθική ηγεσία στις βιομηχανίες τους, αυξάνοντας τα πρότυπα της εταιρικής συμπεριφοράς, τόσο ως προς τη σωστή πρακτική που πρέπει να ακολουθείται όσο και ως μια αποτελεσματική μακροπρόθεσμη στρατηγική. Αξιολογούνται πέντε βασικοί τομείς: πρόγραμμα δεοντολογίας και συμμόρφωσης, εταιρική αγωγή και υπευθυνότητα, κουλτούρα δεοντολογίας, διακυβέρνηση και ηγεσία, καθώς και καινοτομία και φήμη. Το 2018, η λίστα περιλάμβανε 135 εταιρείες από 23 χώρες (μόνο τρεις από τη Γαλλία) και 57 βιομηχανίες.

Η Schneider Electric βραβεύεται για όγδοη συνεχή χρονιά

Για την Schneider Electric, αυτό το βραβείο παραμένει εξίσου σημαντικό την όγδοη φορά όπως και την πρώτη. Όπως εξήγησε ο Emmanuel Babeau, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Οικονομικών και Νομικών Υποθέσεων, «η Schneider Electric δε θεωρεί δεδομένη αυτή την αναγνώριση. Αντικατοπτρίζει τις προσπάθειές μας να προωθήσουμε τη στρατηγική εταιρικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητάς μας και να προσφέρουμε αυτό που περιμένουν από εμάς οι ενδιαφερόμενοι φορείς – την εγγύηση καινοτόμων λύσεων που παρέχονται από μια εταιρεία με την οποία οι άνθρωποι είναι περήφανοι να συνδέονται. Τα δεοντολογικά μας διαπιστευτήρια είναι ολοένα και πιο σημαντικά για τους πελάτες μας».

Ο Timothy Erblich, Διευθύνων Σύμβουλος της Ethisphere, πρόσθεσε: «Καθώς η συζήτηση παγκοσμίως άλλαξε τελείως το 2017, μια πιο δυνατή φωνή εμφανίστηκε. Οι παγκόσμιες εταιρείες που λειτουργούν με κοινό κράτος δικαίου αποτελούν πλέον την ισχυρότερη δύναμη της κοινωνίας για τη βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης. Φέτος είδαμε τις εταιρείες να βρίσκουν όλο και περισσότερο τη φωνή τους. Οι πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως εξακολουθούν να δείχνουν παραδειγματική ηγεσία. Συγχαρητήρια σε όλους στην Schneider Electric για την αναγνώρισή τους ως μία από τις πιο ηθικές εταιρείες του κόσμου».
Μια δέσμευση ευρέος φάσματος για την ηθική και την υπευθυνότητα που αντανακλάται στη δράση

Η Schneider Electric έχει θέσει την ηθική και την υπευθυνότητα στον πυρήνα της στρατηγικής της, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να πράττει ανάλογα με τα υψηλότερα πρότυπα. Αυτά δεν είναι μόνο λόγια. Αφού εισήγαγε τις δικές της Αρχές Υπευθυνότητας το 2002 για να βοηθήσει τους εργαζομένους παγκοσμίως, η εταιρεία έχει συχνά ηγετικό ρόλο σε πρωτοβουλίες της βιομηχανίας και του κλάδου που οδηγούν σε θετικές αλλαγές. Για να αναφέρουμε μερικά πρόσφατα παραδείγματα, το 2017, η Schneider Electric εισήγαγε νέες ενότητες διαπροσωπικής και ηλεκτρονικής κατάρτισης για την εξασφάλιση της επιχειρηματικής ακεραιότητας σε καταστάσεις όπου οι εργαζόμενοι είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο διαφθοράς.

Επεκτείνοντας το εύρος της υπευθυνότητας της, η εταιρεία ξεκίνησε επίσης ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης προμηθευτών για την ενίσχυση της λήψης ευθυνών στην αλυσίδα εφοδιασμού της σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Γενικότερα, η εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα Δυναμικής Υπευθυνότητας και Ηθικής για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των εργαζομένων να τηρούν τις Αρχές της Υπευθυνότητας και να διαχειριστούν τυχόν ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν. Συνδυάζοντας την πρόληψη και τις συμβουλές με την έρευνα και τον έλεγχο, το πρόγραμμα αυτό χρησιμεύει επίσης ως δείκτης απόδοσης της ηθικής στο βαρόμετρο Planet & Society της Schneider Electric (Schneider Electric’s Planet & Society barometer).