
Με προβλήματα οι αιτήσεις «Εξοικονομώ» για Αττική και Νότιο Αιγαίο
Από σήμερα το πρωί έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τις δύο τελευταίες περιφέρειες, την Αττική και το Νότιο Αιγαίο, ωστόσο η πλατφόρμα αντιμετωπίζει προβλήματα, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας.
Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)
Η πλατφόρμα σήμερα από τις 8:00 π.μ. δέχεται αιτήσεις για τις περιοχές της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου, ωστόσο λόγω της αυξημένης ζήτησης του κόσμου η πλατφόρμα αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.
Πάντως, έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες εβδομάδες υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ» και πάνω από 30.000 νοικοκυριά έχουν ήδη οριστικοποιήσει την αίτηση υπαγωγής τους.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στα Χανιά διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει διασφαλιστεί η ένταξη στο Πρόγραμμα για το σύνολο των αιτήσεων που έχουν οριστικοποιηθεί, ανεξάρτητα αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν χαρακτηριστεί «επιλαχόντες» από το Πληροφοριακό Σύστημα. Εξήγησε ότι η διαθεσιμότητα πόρων είναι πλέον πολύ μεγάλη, καθώς το συνολικό ποσό που προέρχεται τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από τον τραπεζικό δανεισμό, προσεγγίζει πλέον το 1 δισ. ευρώ.
Μέχρι τη περασμένη Παρασκευή οι εγγεγραμμένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα ήταν ως εξής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ | Νοικοκυριά που οριστικοποίησαν την αίτηση | Επιπλέον εγγεγραμμένοι στο σύστημα υποβολής αίτησης | |
Βορείου Αιγαίου | 910 | 413 | |
Δυτικής Μακεδονίας | 1.726 | 383 | |
Ιονίων Νήσων | 394 | 386 | |
Κρήτης | 1.517 | 863 | |
Πελοποννήσου | 1.843 | 780 | |
Στερεάς Ελλάδας | 1.975 | 929 | |
Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης | 2.735 | 789 | |
Δυτικής Ελλάδας | 3.181 | 1.127 | |
Ηπείρου | 3.060 | 718 | |
Θεσσαλίας | 4.676 | 1.897 | |
Κεντρικής Μακεδονίας | 7.451 | 3.551 | |
Σύνολο | 29.468 | 11.836 |
Στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας έχει δεσμευτεί το σύνολο των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος, σύμφωνα με το υπουργείο. Για τις περιφέρειες αυτές υπάρχει η δυνατότητα για επεξεργασία μόνο των υπαρχουσών αιτήσεων κατά το διάστημα 28/03 – 01/04.