Home Συνεντεύξεις Θάνος Μουγκαράκης: «2018: Χρονιά Ανάπτυξης & Παρουσίας της Volterra σε όλη την Ελλάδα»
Θάνος Μουγκαράκης: «2018: Χρονιά Ανάπτυξης & Παρουσίας της Volterra σε όλη την Ελλάδα»

Θάνος Μουγκαράκης: «2018: Χρονιά Ανάπτυξης & Παρουσίας της Volterra σε όλη την Ελλάδα»

0
0

Επισκεφτήκαμε τον κ. Θάνο Μουγκαράκη, Διευθυντή Πωλήσεων της Volterra, και μας μίλησε για την εταιρεία, τους στόχους για το επόμενο διάστημα και τις επενδύσεις του ομίλου.

Συνέντευξη στη Φαίδρα Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Η Volterra είναι πάροχος Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, θυγατρική εταιρεία του κατασκευαστικού ομίλου J&P-ΑΒΑΞ. O όμιλος J&P-ΑΒΑΞ ως γνωστόν κατέχει σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων παραχώρησης και λειτουργίας στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η Volterra έχει ήδη επίσης ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο πελατών σε όλες τις κατηγορίες, από νοικοκυριά και εμπορικά καταστήματα χαμηλής τάσης έως και επιχειρήσεις και βιομηχανίες μέσης τάσης.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

– Πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία της Volterra τη χρονιά που πέρασε.
Το 2017 ήταν πραγματικά μία πάρα πολύ καλή χρονιά πωλησιακά και όχι μόνο. Σημειώσαμε ανάπτυξη πάνω από 250% όσον αφορά το κομμάτι αριθμού πελατών αλλά και ποσοστού αγοράς, κάτι το οποίο το πετύχαμε με ένα μικρό τμήμα πωλήσεων, ιδιαιτέρως ευέλικτο και με μία βασική στόχευση στους μεγάλους-βιομηχανικούς πελάτες, κυρίως στους πελάτες μέσης τάσης δηλαδή. Επίσης, μεριμνώντας για τη βελτιστοποίηση του προφίλ των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, προχωρήσαμε στην απόκτηση μίας σειράς από σημαντικές πιστοποιήσεις συστημάτων ποιότητας. Η Volterra ΑΕ, τηρώντας τη δέσμευσή της να παρέχει το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης των πελατών, των συνεργατών, των μετόχων και των στελεχών της στον τομέα της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, σχεδίασε, ανέπτυξε και εφαρμόζει πλέον ενοποιημένο Σύστημα Εταιρικής Διαχείρισης, πιστοποιημένο σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2015 για την ποιότητα, ISO 14001:2015 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 αναφορικά με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Τέλος, τη χρονιά που πέρασε υλοποιήσαμε την καινοτόμο εφαρμογή Volterra MOY. Ενδεικτικά μέσα από την εφαρμογή Volterra MOY, κάθε χρήστης μπορεί να δει αναλυτικά το προφίλ της κατανάλωσής του, να κρατήσει αρχείο από όλο το ιστορικό των πληρωμών του, να εξοφλήσει online γρήγορα τον λογαριασμό του, να ανακαλύψει χρήσιμα tips εξοικονόμησης ενέργειας και κατ΄επέκταση χρημάτων και να καταχωρήσει εύκολα την τελευταία μέτρηση της παροχής του!

– Ποια είναι τα οφέλη του καταναλωτή σε περίπτωση που επιλέξει τη δική σας εταιρεία;
Η Volterra παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και σε σύντομο χρονικό διάστημα και Φυσικού Αερίου, κάθε κατηγορίας, που καλύπτουν κάθε ανάγκη ηλεκτροδότησης, από το πιο μικρό σπίτι έως και τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα. Τη Volterra έχουν ήδη εμπιστευτεί πολύ σημαντικές βιομηχανίες, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας (ενδεικτικά από τον κλάδο του τροφίμου, του τουρισμού, της υγείας, της μεταποίησης κ.ά.). Σίγουρα το πρωταρχικό και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στην αγορά είναι το αίσθημα ασφάλειας. Η εμπειρία του κόσμου από εταιρείες που έκλεισαν εν μία νυκτί, σε συνδυασμό με την ελλιπή γνώση, κάνει τον καταναλωτή να είναι αρκετά σκεπτικός απέναντι στους εναλλακτικούς παρόχους. Στα πλαίσια αυτά, ένα βασικό δικό μας χαρακτηριστικό είναι ότι ανήκουμε σε έναν μεγάλο όμιλο (σ.σ. J&P-ΑΒΑΞ), γεγονός που εξαλείφει την ανασφάλεια του καταναλωτή σε ένα μεγάλο ποσοστό. Εμείς είμαστε μία εταιρεία που έχουμε αποδείξει ότι ήρθαμε για να μείνουμε και ακριβώς για αυτόν τον λόγο, έχοντας πραγματικά κατανοήσει την ψυχολογία του καταναλωτή, ενεργούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε να προσφέρουμε αξιοπιστία και κυρίως εξοικονόμηση στους λογαριασμούς Ρεύματος και Φυσικού Αερίου. Η πορεία, που έχουμε αποφασίσει να έχουμε στρατηγικά στην αγορά, είναι κυρίως με γνώμονα την ευχαρίστηση του καταναλωτή και τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωσή του. Καθώς, όσο καλύτερα είναι ενημερωμένος ένας καταναλωτής, τόσο πιο εύκολο είναι να επιλέξει έναν πάροχο που θα καλύπτει τις ανάγκες του. Γι αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε εδώ, έχοντας ως βασικό μότο μας: «Εξοικονόμηση – Ενημέρωση – Αλλαγή». Οσον αφορά την εξοικονόμηση, προσφέρουμε έκπτωση έως και 25% σε σχέση με το τιμολόγιο του βασικού ανταγωνιστή, είμαστε υπερήφανοι για την εξυπηρέτηση πελατών που παρέχουμε και προτρέπουμε όλους τους καταναλωτές να αλλάξουν πάροχο και να γνωρίσουν την Volterra και τους ανθρώπους της.

– Τι σας κάνει να διαφοροποιείστε από τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ηλεκτρικού ρεύματος;

Κάτι που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι ότι τα συμβόλαια της Volterra δεν έχουν καμία απολύτως χρονική δέσμευση, είναι ελεύθερα και αυτό οφείλεται κυρίως σεδύο λόγους. Πρώτον, η φιλοσοφία της Volterra είναι πως ο πελάτης πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος για τις επιλογές του και να μην εγκλωβίζεται με ρήτρες και χρονικές δεσμεύσεις. Δεύτερον, η Volterra υλοποιεί πάντα τα όσα έχει δεσμευτεί έναντι των πελατών της, κάτι που αποδεικνύεται και στην πράξη από το γεγονός ότι το ποσοστό διατηρησιμότητας ξεπερνάει το 90%. Επίσης τα συμβόλαια της Volterra, είναι απολύτως ξεκάθαρα, δεν περιλαμβάνουν καμιά κρυφή χρέωση, έχουν μηδενικό πάγιο προμηθευτή και δεν υπάρχουν κλίμακες κατανάλωσης. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από την υπόλοιπη αγορά είναι ότι, όσον αφορά την εγγύηση, εμείς κάνουμε έκπτωση 50% στο ποσό που έχει πληρώσει ο καταναλωτής στον προηγούμενο πάροχό του. Επιπρόσθετα, η εξυπηρέτηση πελατών της Volterra βασίζεται στη μακροχρόνια ικανοποίηση του καταναλωτή, είτε πρόκειται για οικιακό είτε για εταιρικό και όχι απλά στην πρόσκαιρη παροχή εκπτώσεων και φλύαρων προσφορών. Σημαντικό γεγονός, είναι ότι προσφέρουμε μια σειρά από ειδικά πακέτα ρεύματος για διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι πολύτεκνοι, οι εργαζόμενοι μεγάλων επιχειρήσεων κ.ά. Τέλος, η Volterra είναι οικολογικά συνειδητοποιημένη και προχωράει συνεχώς σε μεγάλες επενδύσεις έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με ρύπους και παράγουν εντελώς καθαρή ηλεκτρική ενέργεια.

– Πού μπορεί να σας βρει ένας καταναλωτής;
Αρχικά, μπορεί να επισκεφτεί την επίσημη ιστοσελίδα μας www.volterra.gr, όπου μπορεί να ακολουθήσει όλη τη διαδικασία και να γίνει πελάτης μας. Μέσω του τηλεφωνικούμας κέντρου, στο 213 088 3000 (ώρες λειτουργίας: 09:00 με 19:00, Δευτέρα έως Παρασκευή) για να ρωτήσει θέματα πωλησιακά αλλά και να εξυπηρετηθεί σε θέματα λογαριασμών. Τέλος, έχουμε ξεκινήσει την παρουσία μας σε όλη την επικράτεια μέσω Φυσικών Καταστημάτων προσφέροντας μια εντελώς διαφορετική εμπειρία εξυπηρέτησης στον καταναλωτή. Στα καταστήματά μας θα μπορεί ο καθένας μας, να βρει τα προϊόντα της Volterra, να επωφεληθεί από ειδικές προσφορές & δώρα, καθώς και να ενημερωθεί από τους εξειδικευμένους συμβούλους ενέργειας της εταιρείας μας. Το πρώτο μας φυσικό κατάστημα βρίσκεται στα Ιωάννινα, στην οδό Στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα 2 και ακολουθούν μια σειρά από πόλεις όπως η Λάρισα, οι Σέρρες, η Καλαμάτα, η Λαμία, ο Βόλος και πολλές ακόμη.

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το επόμενο διάστημα;
Η βασική μας στόχευση για το 2018 είναι να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην αγορά ενέργειας με μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες. Εκτός του Ρεύματος και του Φυσικού Αερίου, είναι πολλές οι ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται και θέλουμε με τον τρόπο μας συμμετάσχουμε και εμείς ενεργά στην ανάπτυξη & εξέλιξη της αγορά ενέργειας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το σημαντικότερο όμως για εμάς είναι να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στον καταναλωτή να τον γνωρίσουμε και να μας γνωρίσει ώστε μαζί να πάμε στην νέα εποχή της ενέργειας. Η Volterra A.E. δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής, της εμπορίας και της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στον τομέα της παραγωγής, η εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο με αδειοδοτημένα έργα σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε ένα αιολικό πάρκο στη Ναύπακτο 16MW, συνολικής επένδυσης 28 εκατ. ευρώ, ενώ το β’ εξάμηνο του 2018 θα ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός ακόμη πάρκου στην Βοιωτία, ισχύος 43 MW, συνολικής επένδυσης 69 εκατ. ευρώ.

__________________

Ο Θάνος Μουγκαράκης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συνέχεια συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας πάνω στο Management των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εχει εργαστεί επί σειρά ετών στον τομέα της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα σε Φωτοβολταϊκά & Φυσικό Αέριο. Σήμερα ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της Volterra, ως Sales & Business Development Manager.

Ο κ. Θάνος Μουγκαράκης με τη δημοσιογράφο Φαίδρα Μαυρογιώργη