Home Νέα Έχουν απηυδήσει με τα σκουπίδια οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας
Έχουν απηυδήσει με τα σκουπίδια οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας

Έχουν απηυδήσει με τα σκουπίδια οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας

0
0

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα έχει ξεπεράσει τα όρια, με την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού να κάνει έκκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα για να βρεθεί επιτέλους λύση, ιδιαίτερα ενόψει τουριστικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό πως την Κυριακή (06/05) εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς δυο κτίρια και ο εξοπλισμός της εγκατάστασης, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές ένα τρίτο κτίριο.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Κέρκυρας αναφέρεται ότι “πρόκειται για απολύτως καταδικαστέα, ποινικά κολάσιμη πράξη, που προστίθεται σε σειρά ανάλογων προηγούμενων ενεργειών και στόχο έχει να θέσει πρόσθετα εμπόδια στη –μείζονα για την Κέρκυρα– υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων και να θέσει ολόκληρο το νησί σε κατάσταση καταστροφικής ομηρίας. Είναι τραγικό, σε ένα πολιτισμένο τόπο, που οφείλει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου, να υπάρχει ένας θύλακας αυτοδικίας που λειτουργεί ανεξάρτητος από τα όργανα και τους νόμους της Πολιτείας. Καταδικάζουμε αυτή τη νέα προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων με απρόβλεπτες για τον τόπο συνέπειες.

Ο Δήμος της Κέρκυρας θα προχωρήσει, με όλα  τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του, στην αναζήτηση των υπευθύνων. Θα καταθέσει άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου και θα απαιτήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών όπου κι αν ανήκουν. Θα ζητήσει δε την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Ταυτόχρονα, μετά την αξιολόγηση των ζημιών, θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση και λειτουργία του ΧΥΤΥ”.

Η επιστολή των Κερκυραίων ξενοδόχων είναι η ακόλουθη:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κέρκυρας και οι εργαζόμενοι σε αυτές μοχθούν καθημερινά για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Πριν λίγο καιρό σας μεταφέραμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση με τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους, καθώς και για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει πλέον ολόκληρος ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας, με την από 07/02/18 Αρ.
Πρωτ. 01 επιστολή μας.

Ο ‘τρόμος’ αυτός, ο οποίος υπονομεύει τη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξή μας, πρέπει να τερματιστεί μετά τις χθεσινές εξελίξεις του ΧΥΤΥ Λευκίμμης και την καταστροφή των υποδομών του. Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Εάν η Κέρκυρα γυρίσει σε καταστάσεις του 2015 και 2016, με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της, τότε θα έχουμε βάλει την οριστική ταφόπλακα στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Η χθεσινή επίδειξη ανομίας από συμπολίτες μας δημιουργεί, σε περίπτωση μη άμεσης αντιμετώπισης της από το κράτος, μεγάλο κίνδυνο για συνέχεια και παράλυση της εύρυθμης και έννομης λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε στο σημείο μηδέν.

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει άμεσα λύση εδώ και τώρα. Σας καλούμε προσωπικά να κάνετε τα αδύνατα δυνατά για την άμεση επίλυση του σοβαρότατου πλέον προβλήματος της Κέρκυρας.

Η Κέρκυρα και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας διασύρεται και είναι θέμα χρόνου πότε θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα υγείας στους συμπολίτες μας. Αιτούμαστε ως πολίτες και επιχειρήσεις να δοθεί εδώ και τώρα μια λύση”.