1. Home
  2. Νέα
  3. 1.500 θάνατοι λόγω καύσωνα φέτος στη Γαλλία
1.500 θάνατοι λόγω καύσωνα φέτος στη Γαλλία

1.500 θάνατοι λόγω καύσωνα φέτος στη Γαλλία

0

Το φετινό καλοκαίρι ήταν το δεύτερο πιο ζεστό στην Ιστορία της Γαλλίας.

Περίπου 1.500 άνθρωποι υπήρξαν θύματα του καύσωνα στη Γαλλία. Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Ανιές Μπιζέν, ευτυχώς, ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνάει το ρεκόρ θανάτων που κατεγράφη το καλοκαίρι του 2003.

«Είχαμε μια υπερβολική θνησιμότητα», δήλωσε η υπουργός στο Cnews και συμπληρώνει: «Ο αριθμός αυτός είναι ωστόσο δέκα φορές χαμηλότερος σε σχέση με αυτόν από τον καύσωνα του 2003, ο οποίος είχε προκαλέσει από 15.000 ως 20.000 θανάτους, και χαμηλότερος, επίσης, από άλλες περιπτώσεις καύσωνα τα τελευταία χρόνια.

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κινητοποίηση του προσωπικού στον τομέα της υγείας και για την προληπτική ενημέρωση που έγινε στους πολίτες πριν τον καύσωνα.

Με τον κίνδυνο επιδείνωσης του φαινομένου λόγω της κλιματικής αλλαγής, η υπουργός ζήτησε να υπάρξει αναδιοργάνωση των υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση του καύσωνα τα επόμενα καλοκαίρια.

Το καλοκαίρι του 2018 ήταν το δεύτερο πιο ζεστό στην ιστορία της Γαλλίας, με μέση θερμοκρασία ανώτερη του φυσιολογικού κατά σχεδόν 2 βαθμούς Κελσίου, το οποίο ,ωστόσο, απείχε πολύ από τα επίπεδα του 2003, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας Météo-France. Το κύμα καύσωνα έπληξε ισχυρότερα τη Γαλλία από τις 24 Ιουλίου εως τις 8 Αυγούστου, ειδικότερα στα βορειοανατολικά της χώρας.