1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Μοριακός ιχνηθέτης στο υγραέριο κίνησης από την Coral Gas
Μοριακός ιχνηθέτης στο υγραέριο κίνησης από την Coral Gas

Μοριακός ιχνηθέτης στο υγραέριο κίνησης από την Coral Gas

0

Η Coral Gas εισάγει μοριακό ιχνηθέτη στο υγραέριο παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας του υγραερίου κίνησης.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Η Coral Gas, η οποία κατέχει μερίδιο αγοράς ύψους 31% στο υγραέριο κίνησης, πρώτη στην Ευρώπη έφτιαξε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας υγραερίου για να διασφαλίσει στον οδηγό ότι προμηθεύεται υγραέριο κίνησης στη σωστή ποιότητα και ποσότητα.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς υγραερίου (Φιαλίδια, Φιάλες, Χύμα Υγραέριο, Υγραεριοκίνης) και τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 38 εκατ. ευρώ. Το 2019 θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ καθώς και θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στα Βαλκάνια.

Η Coral Gas δίνει έμφαση στην καινοτομία και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει τοποθετήσει μετρητές μάζας σε όλα τα βυτιοφόρα και βαλβίδες ασφάλειας σε όλα τα συσκευασμένα προϊόντα.

Στην καινοτόμα πορεία της εταιρείας έρχεται να προστεθεί και ο μοριακός ιχνηθέτης, ο οποίος συμβάλλει στο έργο που έχουν αναλάβει και εκτελούν οι κινητές μονάδες της Coral Gas, οι οποίες πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους στα πρατήρια διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ποσότητα του υγραερίου κίνησης. Με τον τρόπο αυτόν, η Coral Gas αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι η αξιόπιστη επιλογή για κάθε οδηγό που χρησιμοποιεί υγραέριο για το αυτοκίνητό του.

Ο μοριακός ιχνηθέτης εισάγεται στο υγραέριο κίνησης, στην υγρή συμπιεσμένη φάση του, σε απειροελάχιστες ποσότητες (χιλιοστόγραμμα/ανά κυβικό μέτρο, PPB) και δεν ανιχνεύεται παρά μόνο με ειξειδικευμένα όργανα, ούτε μπορεί να αφαιρεθεί και να παραμορφωθεί, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ταυτοποίηση των καυσίμων μας με εξαιρετική ακρίβεια.

Η μοριακή ιχνηθέτηση είναι προϊόν αποκλειστικής συνεργασίας της Coral Gas με την Authentix (USA). Η Authentix σε συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και κυβερνητικούς φορείς έχει ελέγξει αποτελεσματικά τη διακίνηση καυσίμων προστατεύοντας καταναλωτές και φορολογούμενους από λαθροχειρίες.

Τα χαρακτηριστικά του μοριακού ιχνηθέτη είναι ότι:
• Εισάγεται στο υγραέριο σε απειροελάχιστες ποσότητες και ανιχνεύεται μόνο από εξειδικευμένο εξοπλισμό.
• Ανιχνεύει μεταβολές στη σύσταση του υγραερίου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.
• Χρησιμοποιείται χωρίς να επηρεάζει καμία από τις φυσικές ή χημικές ιδιότητες του υγραερίου, είναι απολύτως ασφαλής και εγκεκριμένος για όλους τους κινητήρες.

Ο Γενικός Διευθυντής της Coral Gas, Παναγιώτης Χαριτόπουλος, δήλωσε: «Η εφαρμογή αυτού του συστήματος μοριακού ιχνηθέτη εντάσσεται στη διαρκή δέσμευση έναντι των πελατών μας για την παροχή ποιοτικών καυσίμων με άριστες προδιαγραφές. Στην Coral Gas, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στα θέματα της ποιότητας και τηρούνται πολύ υψηλά πρότυπα σε όλη τη διαδικασία διαχείρισης των καυσίμων μας. Στην Coral Gas, η ποιότητα και η ασφάλεια αποτελούν πρώτη μας προτεραιότητα».

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά σε όλα τα πρατήρια με το σήμα Coral Gas από τις κινητές μονάδες Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου Πρατηρίων, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα µε τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001 και η πιστοποίηση αυτή φέρει την υπογραφή του ανεξάρτητου, διεθνώς αναγνωρισμένου, φορέα πιστοποιήσεων ποιότητας BUREAU VERITAS.

Ο μοριακός ιχνηθέτης έρχεται να προστεθεί σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου που πραγματοποιείται συστηματικά στα πρατήρια με υγραέριο κίνησης με το σήμα Coral Gas, για να προσφέρει τη μέγιστη διασφάλιση στους πελάτες μας για την αξιοπιστία των καυσίμων που προμηθεύονται.

Ραγδαία αύξηση κατανάλωσης του υγραερίου κίνησης

Μέσα σε οκτώ χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σημαντική άνοδος στην κατανάλωση υγραερίου κίνησης και συγκεκριμένα από 10.000 τόνους που πωλούνταν το 2010, σήμερα πωλούνται 200.000 τόνοι. Αν υπολογίσουμε πως κατά μέσο όρο το κάθε αυτοκίνητο καταναλώνει το χρόνο 800 κιλά υγραέριο, από 12.000 αυτοκίνητα με καύσιμο υγραέριο το 2010 αυξήθηκαν στα 230.000 σήμερα. Αυτή η αύξηση οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι η μετατροπή ενός αυτοκινήτου από βενζίνη σε υγραέριο είναι πολύ οικονομική και αφετέρου με το υγραέριο κίνησης επιτυγχάνεται έως και 40% εξοικονόμηση σε σχέση με τη βενζίνη.