Home Καταναλωτής Δύο έξυπνα εργοστάσια της Schneider Electric αναγνωρίστηκαν ως κορυφαία παραδείγματα
Δύο έξυπνα εργοστάσια της Schneider Electric αναγνωρίστηκαν ως κορυφαία παραδείγματα

Δύο έξυπνα εργοστάσια της Schneider Electric αναγνωρίστηκαν ως κορυφαία παραδείγματα

0
0

Η Schneider Electric ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της 12ης  συνάντησης του παγκόσμιου φόρουμ Νέων Πρωταθλητών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Tianjin, στην Κίνα, πως το εργοστάσιο της εταιρείας στο Le Vaudreuil της Γαλλίας επιλέχθηκε μεταξύ των εννιά κορυφαίων και πιο προηγμένων εργοστασίων που ενσωματώνουν τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στη σύγχρονη παραγωγή.

Τα εργοστάσια αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως «Φάροι Καινοτομίας» γιατί έχουν εφαρμόσει εκτενώς ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, διατηρώντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των στρατηγικών καινοτομίας τους. Το εργοστάσιο της Schneider Electric στο Le Vaudreuil εισήγαγε τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), που επιτρέπει στους χειριστές να αποκτήσουν εικόνα στις λειτουργίες, τη συντήρηση και την κατανάλωση ενέργειας σε διάφορες τοποθεσίες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση του κόστους συντήρησης κατά 30% και στην παράλληλη αύξηση της συνολικής απόδοσης του εξοπλισμού κατά 7%.

Η Schneider Electric παρουσιάζει την επιτυχημένη εφαρμογή των τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης για να οδηγήσει τα έξυπνα εργοστάσια του μέλλοντος

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Summer Davos” ή αλλιώς της 12ης Ετήσιας Συνάντησης Νέων του World Economic Forum, συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, διαμορφωτές πολιτικής και ειδικοί από περισσότερες από 80 χώρες και συμμετείχαν σε κορυφαίου επιπέδου συζητήσεις με θέμα “Shaping Innovative Societies in the Fourth Industrial Revolution”. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση εκτιμάται ότι θα αποφέρει 3.7 δισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία μέσω της αυξημένης παραγωγικότητας. Από μια λίστα 1.000 εταιρειών, επιλέχθηκαν τα κορυφαία εργοστάσια του μέλλοντος και βραβεύθηκαν ως «Φάροι Καινοτομίας» με βασικό κριτήριο την επιτυχημένη εφαρμογή των τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης με τέτοιο τρόπο ώστε να είχαν οικονομικό και λειτουργικό αντίκτυπο.

Το εργοστάσιο της Schneider Electric στο Le Vaudreuil της Γαλλίας βραβεύτηκε ως ένα από τα εννιά κορυφαία και προηγμένα «εργοστάσια-φάροι», τα οποία εφάρμοσαν τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Στο εργοστάσιο εγκαταστάθηκαν τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία όπως το EcoStruxureTM Augmented Operator Advisor, το οποίο επιτρέπει στους χειριστές να αξιοποιούν την επαυξημένη πραγματικότητα για να επιταχύνουν τη λειτουργία και τη συντήρηση, επιτυγχάνοντας αύξηση της παραγωγικότητας μεταξύ 2% και 7%. Παράλληλα, η πρώτη εφαρμογή του EcoStruxureTM Resource Advisor προσφέρει έως και 30% εξοικονόμηση ενέργειας και συμβάλλει στη συνεχή βελτίωση με την πάροδο των ετών.

Αντίστοιχα, το εργοστάσιο της Schneider Electric στη Wuhan, στην Κίνα, αναγνωρίστηκε από την κοινότητα εμπειρογνωμόνων του forum ως αναπτυσσόμενος “φάρος” για την πρωτοποριακή υιοθέτηση τεχνολογιών smart manufacturing στην Κίνα. Το εργοστάσιο στη Wuhan επιλέχθηκε ως ο πρώτος ψηφιακός σταθμός στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού της Schneider Electric πριν από δύο χρόνια και αξιοποιεί την αρχιτεκτονική EcoStruxureTM  for Industry της Schneider Electric λειτουργώντας ως πρότυπο για τα έξυπνα εργοστάσια τόσο στην Κίνα αλλά και πέρα από αυτήν. Στο εργοστάσιο έχουν εφαρμοστεί λύσεις ΙΙΟΤ και Cloud για την απόδοση και την αξιοπιστία του εξοπλισμού που απέδωσαν την επένδυσή τους μέσα σε έξι μήνες.

Ο Alain Dedieu, Senior Vice President, Strategy, Industry Business, εκπροσωπώντας την Schneider Electric κατά τη σύνοδο εργασίας με θέμα “Building Factories of the Future”, παρουσίασε την εφαρμογή των καινοτόμων τεχνολογιών της Schneider Electric στις δικές της μονάδες για να αναδείξει πώς ο σημερινός διασυνδεδεμένος και ψηφιοποιημένος κόσμος φέρνει την προϊόντική και επιχειρησιακή αριστεία, αλλά και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων μέσω της ανώτερης εμπειρίας των πελατών. Τόνισε επίσης πως οι πρακτικές της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού της Schneider Electric συμβάλλουν στην επιτάχυνση της βιώσιμης και πράσινης βιομηχανίας.

Από την παρουσίαση στον μετασχηματισμό: το δίκτυο των «εργοστασίων – φάρων»

Πάνω από το 70% των επιχειρήσεων που επενδύουν σε τεχνολογίες όπως big data analysis, τεχνητή νοημοσύνη ή τρισδιάστατη εκτύπωση δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν σε εφαρμογή πέραν της πιλοτικής φάσης. Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες τόσο στις προηγμένες όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες όσον αφορά στην επένδυση σε καινοτόμες τεχνολογίες, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ξεκίνησε επίσημα το δίκτυο των «εργοστασίων –φάρων» για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα μάθησης όπου οι «φάροι» αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα ενός μεγαλύτερου οικοσυστήματος παραγωγής που περιλαμβάνει μεγάλες πολυεθνικές οργανώσεις, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, start-up επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Το εργοστάσιο στο Le Vaudreuil έχει λάβει ήδη την αναγνώριση “Vitrine Industrie du Futur” από τον οργανισμό Alliance Industrie du Futur στη Γαλλία. Νωρίτερα φέτος, το ψηφιακά μετασχηματισμένο εργοστάσιο εγκαινιάστηκε στις 3 Απριλίου 2018 με την παρουσία του Sébastien Lecornu, του Υπουργού Οικολογικής και Περιεκτικής Μετάβασης και του Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της Schneider Electric.