1. Home
  2. Νέα
  3. Visa: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αλληλεγγύης Solidarity
Visa: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αλληλεγγύης Solidarity

Visa: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αλληλεγγύης Solidarity

0

Η VISA μαζί με τις συνεργαζόμενες Τράπεζες υποστήριξαν 15 ΜΚΟ, προσφέροντας βοήθεια σε περισσότερους από 850.000 ανθρώπους τα τελευταία 3 χρόνια.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Solidarity, το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη ατόμων που έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, οι οργανισμοί παρουσίασαν τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Visa και των Τραπεζών.

Τα τελευταία 3 χρόνια, με την υποστήριξη και δωρεά της Visa και των συνεργαζόμενων τραπεζών ALPHA BANK, Attica Bank, Eurobank, HSBC, Postcredit, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς, περισσότεροι από 850.000 δικαιούχοι είδαν τη ζωή τους να καλυτερεύει.

Αυτή η ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από τη Visa και τις συνεργαζόμενες Τράπεζες δημιούργησε μια ανάσα για όλες τις ευάλωτες ομάδες ατόμων που έχουν ανάγκη και σε όλους εκείνους που αναζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.

Ορισμένες από τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους ήταν: η υποστήριξη βρεφών, παιδιών και των οικογενειών τους με τη λειτουργία παιδικών σταθμών, με υπαίθριες δραστηριότητες, διατροφή, ιατρική κάλυψη, ψυχολογική υποστήριξη και ιατρικό εξοπλισμό για νοσοκομεία. Ουσιώδης ήταν η συμβολή σε προγράμματα υποστήριξης ατόμων για εύρεση εργασίας. Επίσης, να αναφερθεί ότι η δωρεά κάλυψε τα έξοδα ανεξάρτητης διαβίωσης για άτομα με αναπηρίες.

Οι δύσκολες στιγμές που βιώνουμε απαιτούν την κινητοποίηση όλων, ειδικά από την πλευρά των εταιρειών οι οποίες πρέπει να δείχνουν υπεύθυνα το ανθρώπινο πρόσωπο τους με συγκεκριμένες δράσεις.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Ελλάδος, Βουλγαρίας και Κύπρου «Μαζί με όλους τους Οργανισμούς που ωφελήθηκαν, είδαμε την αξία της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνεργαζόμαστε στενά με τις κοινότητες και τους Οργανισμούς για την υποστήριξη των κρίσιμων αναγκών αλλά και για τη δημιουργία εργατικού και επιχειρηματικού δυναμικού. Είναι μέσα στην κουλτούρα μας!

«Ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς τη Visa και τις Τράπεζες για την στήριξή τους 3 χρόνια Τώρα. Η κοινωνική μέριμνα χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας. Με τη δημιουργία του πολυϊατρείου μας στην Αθήνα θα λάβουν ιατρική βοήθεια συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη και χρειάζονται τη βοήθειά μας», δήλωσε ο Πατέρας Αντώνιος από την Κιβωτό του Κόσμου.

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρος του ΕΛΕΠΑΠ ανέφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλης της οικογένειας της ΕΛΕΠΑΠ για τη μεγάλη αγκαλιά αγάπης που έχει ανοίξει η Visa Hellas για τα « Γενναία Παιδιά» μας και τις οικογένειές τους. Η δικής σας «μικρή κίνηση», έφερε πραγματικά την αλλαγή στις ζωές τους. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!»

Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, κύριος Κώστας Γιάννόπουλος δήλωσε: «Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τη Visa που από το 2011 μας στηρίζει ουσιαστικά, καλύπτοντας κάθε φορά μία σημαντική ανάγκη του Οργανισμού μας. Το 2017 και το 2018 δώσαμε έμφαση στην εκπαίδευση και χάρη στη Visa αναβαθμίστηκε τεχνολογικά ο «Οδυσσέας» το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας αλλά και το YouSmile το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Δίκτυο του Οργανισμού μας. Παράλληλα χάρη στην υποστήριξη της Visa «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναβάθμισε τις δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του, με τη σύσταση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης με έδρα το Μαρούσι Αττικής. Για μία ακόμα φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Visa που στέκεται δίπλα μας».

Η αναπηρία δεν εξαφανίζεται, όμως εμείς στην Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. βάζουμε με την πολύτιμη βοήθεια της Visa την αναπηρία πίσω μας να μας ακολουθεί, και όχι μπροστά μας να την ακολουθούμε εμείς, τονίζει ο Πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής κύριος Διονύσης Γουράνιος.