Home Νέα Τροφοδότηση δύο νέων περιοχών με φυσικό αέριο – Ν. Μηχανιώνα και Επανομή
Τροφοδότηση δύο νέων περιοχών με φυσικό αέριο – Ν. Μηχανιώνα και Επανομή

Τροφοδότηση δύο νέων περιοχών με φυσικό αέριο – Ν. Μηχανιώνα και Επανομή

0
0

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εγκαινίασε την τροφοδότηση του δικτύου διανομής δύο νέων περιοχών της Ν. Μηχανιώνας και της Επανομής, του Δήμου Θερμαϊκού, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με το 5ετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης που έχει θέσει.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/11/2018, στην Κεντρική Πλατεία Επανομής, σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σ. Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Α. Τζιτζικώστας, ο Δήμαχος Θερμαϊκού, κ. Γ. Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Β. Μπούρας και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας Επίσης, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Γ. Καραγιάννης, οι πρώην Υπουργοί, κ. Δ. Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Θ. Καράογλου, βουλευτής Ν.Δ., κατά την οποία άναψαν συμβολικά τη φλόγα φυσικού αερίου και προχώρησαν στην ενεργοποίηση των πρώτων οικιακών καταναλωτών και του πρώτου Δημοτικού κτιρίου – του 1ου Νηπιαγωγείου Ν. Μηχανιώνας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣκ. Λ. Μπακούρας στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι η συνέπεια είναι αρχή της Εταιρείας καθώς διασφαλίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Για το λόγο αυτό, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υλοποίησε τη δέσμευσή της για σύνδεση των περιοχών Ν. Μηχανιώνας και Επανομής νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε ο προγραμματισμός που έγινε στην αρχή του έτους, ώστε οι πολίτες να απολαύσουν τα οφέλη του φυσικού αερίου στο χρόνο που η Εταιρεία είχε υποσχεθεί. Στη συνέχεια ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στις επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που από το 2019 έως το 2023 είναι της τάξεως των 95εκ. € και προβλέπουν επέκταση του δικτύου κατά 290χλμ. εκ των οποίων 158χλμ. στην ευρύτερη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στη Θεσσαλία. Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι πρόκειται για ουσιαστικές επενδύσεις, που αξιολογούνται με τεχνοοικονομικά κριτήρια ώστε η τιμή διανομής να παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα και να μην επιβαρύνεται ο καταναλωτής. Ο κ. Μπακούρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ένταξη ποσού 15εκ. € στο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το Δήμαρχο Θερμαϊκού και τους βουλευτές της περιοχής, επισημαίνοντας ότι η συλλογική προσπάθεια αποβαίνει πάντα αποτελεσματική και προς όφελος του πολίτη.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Β. Μπούρας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Εταιρεία ώστε να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της στο χρονοδιάγραμμα που είχε η ίδια θέσει ώστε να τροφοδοτηθούν με αέριο όχι μόνο τα αστικά κέντρα αλλά και οι κωμοπόλεις.

Η Διεύθυνση των Εταιρικών Υποθέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενημέρωσε με τη σειρά της, ότι η Εταιρεία έχει μεριμνήσει ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη Διασφάλιση της Λειτουργικής της Ανεξαρτησίας και τόνισε ότι οι καταναλωτές επιλέγουν ελεύθερα, με δική τους απόφαση τον αδειοδοτημένο εγκαταστάτη για την κατασκευή της εσωτερικής τους εγκατάστασης όπως και τον προμηθευτή τους για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή μέρα για τη Ν. Μηχανιώνα και την Επανομή χαρακτήρισε τη σημερινή ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γ. Μαυρομάτης, ο οποίος ευχαρίστησε την ηγεσία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αλλά και το προσωπικό της για την εξαιρετικά αποτελεσματική συνεργασία τους. Δεσμεύτηκε δε, ότι σύντομα όλα τα δημοτικά κτίρια θα προχωρήσουν στη μετατροπή της εσωτερικής τους εγκατάστασης, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση στον οικονομικό τομέα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. κ. Α. Τζιτζικώστας, χαρακτήρισε το φυσικό αέριο αναπτυξιακό και κοινωνικό αγαθό καθώς συμβάλλει αφενός στη μείωση του κόστους στον παραγωγικού τομέα και αφετέρου εξασφαλίζει τη θέρμανση των νοικοκυριών με χαμηλότερο κόστος. Αναφέρθηκε, τέλος, στην οικονομική συμβολή της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του δικτύου σε όλες τις περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του φυσικού αερίου στην παραγωγική διαδικασία που διασφαλίζει τη μείωση του κόστους παραγωγής, αναφέρθηκαν στις σύντομες παρεμβάσεις τους οι βουλευτές κ.κ. Μάρδας και Καράογλου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σ. Φάμελλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή την κυβερνητική περίοδο κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα που δίνει φυσικό αέριο σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο στα αστικά κέντρα. Έργο, που όπως είπε, προβλέπει ποσό 100εκ. € που είναι εγκεκριμένο για τα επόμενα χρόνια.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις περιοχές της Αδείας της.