1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Στην Λήμνο για ρεύμα με μπαταρίες η Tesla Europe;
Στην Λήμνο για ρεύμα με μπαταρίες η Tesla Europe;

Στην Λήμνο για ρεύμα με μπαταρίες η Tesla Europe;

0

Η Λήμνος φαίνεται πως βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων της Tesla Europe, ώστε να επιχειρήσει εκεί να εφαρμόσει την πρότασή της για ανεξάρτητα μικροδίκτυα ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών και μπαταριών.

Η αμερικανική εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας, οι οποίες μπορούν να δοκιμαστούν στα μη διασυνδεδεμένα νησιά της χώρας μας και στο πλαίσιο αυτού επιλέγεται η Λήμνος ως σημείο αφετηρίας.

Πρόκειται για το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με έκταση 476 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το τέταρτο σε μήκος ακτών, κάτι που σημαίνει αφενός ότι μπορεί να φιλοξενήσει ένα αυτόνομο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά και μπαταρίες σαν αυτό που παρουσίασαν προχθές οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας στο ΥΠΕΝ, αφετέρου ότι λόγω μεγέθους, μειώνεται το κόστος ανά μεγαβατώρα.

Τα έργα αυτά χρειάζονται μεγάλη έκταση προκειμένου να μπορούν να αναπτυχθούν, και δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη συνάντηση του ΥΠΕΝ με τα στελέχη της Tesla Europe, τα τελευταία παρουσίασαν ένα case study για τη Ρόδο.

Ωστόσο εκείνη απορρίφθηκε, μετά τις ενστάσεις του ΥΠΕΝ, καθώς αυτό κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες, και δεν ενδείκνυται για την εφαρμογή του μοντέλου αυτού.