Home Ενεργειακές επισημάνσεις Σε νέα εποχή μπαίνει η Ελίν
Σε νέα εποχή μπαίνει η Ελίν

Σε νέα εποχή μπαίνει η Ελίν

0
0

Σε νέα εποχή μπαίνει η Ελινόιλ, η οποία αναβαθμίζεται σε ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην αγορά του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελίν, Γιάννης Αληγιζάκης, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της νέας εποχής της εταιρείας ανέφερε «Η αγορά ενέργειας αλλάζει και θέλουμε να αρπάξουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα ως ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας».

Η Ελίν από 1η Απριλίου θα προσφέρει στους καταναλωτές ρεύμα (electricon) και φυσικό αέριο (Aerion) μέσα από τη στρατηγική συνεργασία που σύναψε με τον Ήρωνα. «Η τιμολογιακή πολιτική μας θα ταυτίζεται με αυτήν του Ήρωνα, ωστόσο θα προσφέρουμε και δικές μας επιπλέον υπηρεσίες» σχολίασε ο κ. Αληγιζάκης. Στα πλαίσια του ανοίγματος της εταιρείας σε αυτή την νέα αγορά τον επόμενο μήνα εγκαινιάζει το 1ο της πρατήριο με CNG στη Θεσσαλία, προκειμένου να προωθήσει το φυσικό αέριο. Στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι να ανοίξει ένα ακόμη πρατήριο CNG στην Αθήνα.

Αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, ο κ. Αληγιζάκης ανέφερε πως ακόμα είναι μακρυά. «Δεν υπάρχει κανένα στρατηγικό πλάνο για την ανάπτυξη αυτού του κλάδου» σχολίασε.

Δέσμευση ποιότητας

Από 1η Απριλίου, εκτός από τις νέες υπηρεσίες που θα πουλάει η Ελίν, θα εγκαινιάσει τη δέσμευση ποιότητας σε συνεργασία με τη Bureau Veritas. «Έχουμε συμφωνήσει με την Bureau Veritas, μια από τις πιο αξιόπιστες ελεγκτικές εταιρίες στον κόσμο, να ελέγχει όλες τις διαδικασίες που κάνουμε, προκειμένου να παραλαμβάνουμε και να διακινούμε όλα μας τα προϊόντα, με απόλυτη ασφάλεια από τα Διυλιστήρια, στην εγκατάσταση, στον τελικό καταναλωτή» είπε ο κ. Αήγιζάκης. Η Bureau Veritas θα κάνει ελέγχους κρυφούς, σε όλο το δίκτυο της Ελίν, παίρνοντας δείγματα, αναλύοντας τα άμεσα και ενημερώνοντας την εταιρεία για την εικόνα του Δικτύου. Επίσης, η Ελίν θα πραγματοποιεί με δικά της μυστικά οχήματα, ποσοτικούς ελέγχους για τις πειραγμένες αντλίες και τις ελλειμματικές παραδόσεις στα πρατήρια, «τυχόν παραβατικά πρατήρια θα απομακρύνονται άμεσα από το δίκτυο μας» συμπλήρωσε ο κ. Αληγιζάκης. Ωστόσο αυτό που θα ξεχωρίσει την Ελίν από όλες τις υπόλοιπες εταιρίες, στο ζήτημα ελέγχου της ποιότητας είναι ότι κάποιος τρίτος φορέας, θα ελέγχει εάν όλα αυτά γίνονται σωστά. «Συμφωνήσαμε με τον μεγαλύτερο ελεγκτικό οργανισμό του κόσμου, τους LLOYD’S, οι οποίοι θα ελέγχουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, εάν όλα γίνονται όπως τα υποστηρίζουμε» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος και συνέχισε «έτσι αποδεικνύουμε τη θέληση μας να παραδίδουμε στον καταναλωτή ποιότητα».

Πώς αντιμετώπισε η Ελίν την οικονομική κρίση;

Η οικονομική κρίση ισοπέδωσε την αγορά των πετρελαιοειδών σύμφωνα με τον κ. Αληγιζάκη. Συγκεκριμένα, ο κλάδος τα χρόνια της κρίσης υποχώρησε 43% . «Ήταν μία καθοριστική κρίση που μας βρήκε απροετοίμαστους» σχολίασε ο κ. Αληγιζάκης και συνέχισε «στην ΕΛΙΝΟΙΛ έγκαιρα διαπιστώσαμε, στα τέλη του 2012, ότι η κρίση ήλθε για να μείνει στην Ελλάδα. Η ελληνική οικονομία, βυθιζόταν κάθε μέρα και περισσότερο. Στις αρχές του 2013, αποφασίσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε την στρατηγική μας ανάπτυξη. Η απόφαση μας ήταν, με έδρα την Ελλάδα, να δραστηριοποιηθούμε διεθνώς. Όμως το 2013, το όνομα της Ελλάδος είχε δυστυχώς πολύ κακή εικόνα έξω. Ήταν ανέκδοτο να βγεις έξω και να πείσεις ξένες εταιρίες να εμπιστευθούν την τροφοδοσία τους σε μια ελληνική εταιρία. Και μάλιστα, ελληνική εταιρία χωρίς Διυλιστήρια, διότι εξαγωγές κάνουν τα 2 Διυλιστήρια, τελείως διαφορετικά όμως. Ένα διυλιστήριο, πρέπει να παράγει τα σωστά προϊόντα ενώ η δουλειά μιας εταιρίας είναι να ικανοποιεί τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Και αυτό ξέρουμε να το κάνουμε, καλύτερα από κάθε άλλη εταιρία στον κλάδο! Με όπλο αυτό, καταφέραμε να τους πείσουμε να εμπιστευθούν μια ελληνική εταιρία». Η προσπάθεια αυτή της εταιρείας επιβραβεύτηκε καθώς το 2014 ξεκίνησε να πουλάει 50.000 τόνους λιπαντικά και σήμερα πουλάει 3.000.000 τόνους σε 17 χώρες, σε 3 ηπείρους, Ασία, Αφρική και Ευρώπη και πριν από λίγο διάστημα, ξεκίνησε τις εξαγωγές στην Αμερική.