1. Home
  2. Νέα
  3. Η ΑΒΒ δημιουργεί ένα «έξυπνο» γήπεδο ποδοσφαίρου για την FK Austria
Η ΑΒΒ δημιουργεί ένα «έξυπνο» γήπεδο ποδοσφαίρου για την FK Austria

Η ΑΒΒ δημιουργεί ένα «έξυπνο» γήπεδο ποδοσφαίρου για την FK Austria

0

Η ΑΒΒ, ηγέτης στις πρωτοποριακές τεχνολογίες, ανέλαβε να μετατρέψει το Generali Arena, που χτίστηκε το 1925, σε ένα ευφυές και μοντέρνο κτίριο που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για έξυπνα και ενεργειακά αποδοτικά στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας κτίρια, με αποτέλεσμα τον απλούστερο έλεγχο και την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των επισκεπτών.

Πρόκειται για το πρώτο ενεργειακά βιώσιμο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Αυστρία. Η αναβάθμιση του κτιρίου έγινε σε συνεργασία με το Αυστριακό Συμβούλιο Βιώσιμων Κτιρίων που συνέβαλε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή της βόρειας κερκίδας.

Ολόκληρη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σταδίου – από τη διανομή μέσης τάσης έως την τελευταία πρίζα – αποτελεί μια πραγματική καινοτομία. Τα κυριότερα σημεία της λύσης που δόθηκε, είναι:

  • Ασφαλής Ενέργεια με τη χρήση πίνακα Μέσης Τάσης (10 kV), δύο μετασχηματιστών ξηρού τύπου 1000 kVA και εξοπλισμού, όπως αυτομάτων διακοπτών τύπου Emax 2 και ασφαλειοδιακοπτών τύπου InLine II.
  • Αξιοπιστία με την εγκατάσταση 21 Μονάδων ισχύος σειράς ABB TriLine-E
  • Εξοικονόμηση Ενέργειας με το σύστημα για τον έλεγχο έξυπνων κτιρίων ABB i-bus® KNX. Η λύση αυτή επιτρέπει τη διασύνδεση και την αμφίδρομη συνεργασία όλων των εξαρτημάτων φωτισμού, σκίασης, θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού στο γήπεδο. Σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση φορτίου, αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνεται μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Βελτιωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη. Η ABB εγκατέστησε μια ολοκληρωμένη σειρά έξυπνων λύσεων διαχείρισης κτιρίων, που συμβάλλουν σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Ως μια επιπλέον προσωπική «πινελιά», οι διακόπτες στον χώρο VIP και σε κάποια άλλα σημεία γύρω από το στάδιο έχουν σχεδιαστεί στα χρώματα της ομάδας. Μάλιστα, οι φίλαθλοι μπορούν να αγοράσουν τέτοιους διακόπτες στο κατάστημα της ομάδας.

Οι σχετικές παρεμβάσεις της ABB για την ασφάλεια και την ενεργειακή αποδοτικότητα, σε συνδυασμό με την επέκταση της χωρητικότητας του σταδίου στις 17.500 θέσεις και τα σχέδια για ανακατασκευή του εκπαιδευτικού γηπέδου, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου περιφερειακού κέντρου νέων, κατατάσσουν το συγκεκριμένο στάδιο στο επίπεδο των τεσσάρων αστεριών της UEFA, γεγονός που επιτρέπει ακόμα και τη φιλοξενία αγώνων για τους ημιτελικούς του Champions League.

Έχοντας κοστίσει περίπου 42 εκατ. δολάρια, η ανακατασκευασμένη βόρεια κερκίδα χωρά πλέον 4.100 θεατές και περιλαμβάνει 28 δωμάτια VIP, δύο sky boxes και δύο δωμάτια για επισήμους, καθώς και έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης VIP για 370 οχήματα. Η δυτική κερκίδα χωράει 5.600 θεατές, ενώ η ανατολική, που στεγάζει επίσης το κατάστημα των φιλάθλων, το μουσείο και ένα εστιατόριο, μπορεί να φιλοξενήσει 5.050 θεατές.

Η ABB αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη που προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα και λύσεις στην ψηφιακή βιομηχανία. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ABB Ability™ που διαθέτει, στους ακόλουθους τέσσερις πελατοκεντρικούς παγκόσμιους τομείς: Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, Βιομηχανικού Αυτοματισμού, Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής. Ο τομέας των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΑΒΒ πρόκειται να εκχωρηθεί στην εταιρεία Hitachi το 2020. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους.