Home Ηλεκτρισμός Εγκρίνεται σήμερα η νέα διοίκηση της ΔΕΗ
Εγκρίνεται σήμερα η νέα διοίκηση της ΔΕΗ

Εγκρίνεται σήμερα η νέα διοίκηση της ΔΕΗ

0
0

Διεξάγεται σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, οι οποίοι θα εγκρίνουν τον διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Στάσση, καθώς και τον διορισμό πέντε νέων μελών που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης.

Η νέα ηγεσία της ΔΕΗ αναλαμβάνει τις τύχες της επιχείρησης σε μια δύσκολη για την ίδια συγκυρία, καθώς τα οικονομικά της περιγράφονται με μελανά χρώματα. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη η εταιρεία χρειάζεται 750 εκατ. ευρώ για να ορθοποδήσει, ενώ στο τραπέζι πέφτουν διάφορες προτάσεις μετά τη διπλή αποτυχημένη προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να πουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες. Ανάμεσα στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνεται και η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας για τους πελάτες που πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους, ενώ παράλληλα γίνονται και άλλα σχέδια επί χάρτου για πώληση θυγατρικών ή και μονάδων παραγωγής ενέργειας.

Η ΕΕΣΥΠ προτείνει τους κ. Τάσο Βλασσόπουλο, Στέφανο Θεοδωρίδη, Στέφανο Καρδαμάκη, Πύρρο Παπαδημητρίου και Αλέξανδρο Πατεράκη. Τα προτεινόμενα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ διαθέτουν πολυετή θητεία σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες. Συγκεκριμένα, ο κ. Βλασσόπουλος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων διεθνών εταιρειών, με συνολική εμπειρία 28 ετών στον χώρο της ενέργειας και των υδρογονανθράκων. Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε θέματα ενέργειας και πετρελαίου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης, όπως διευθυντής στρατηγικής και μάρκετινγκ της GE Oil & Gas, παγκοσμίως.

Ο κ. Θεοδωρίδης έχει διατελέσει για περισσότερα από 35 έτη ανώτερο διοικητικό στέλεχος επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκ των οποίων τα 25 έτη σε θέση διευθύνοντος συμβούλου.

Ο κ. Καρδαμάκης από το 2008 ανέλαβε οικονομικός διευθυντής Conbulk Shipping S.A., ενώ από το 2019 έχει αναλάβει και τον ρόλο του Chief Operating Officer, έχοντας υπό την ευθύνη του εκτός από την οικονομική διαχείριση, και το λειτουργικό, τεχνικό και τμήμα προμηθειών της εν λόγω εταιρείας.

Ο κ. Παπαδημητρίου είναι δικηγόρος – οικονομολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε. και στις Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε. μετέχοντας στην υλοποίηση του έργου της αποκρατικοποίησης του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το 2012 ανέλαβε συντονιστής της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, έργο που κατέληξε επιτυχώς με την εξαγορά των αεροδρομίων από τη Fraport Α.Ε. Τα τελευταία χρόνια εκτός από τη δραστηριότητά του στην HEADWAY Σύμβουλοι – Οικονομολόγοι ΕΠΕ, υλοποιεί έργα συμβουλευτικής υποστήριξης σε κυβερνήσεις τρίτων χωρών στον τομέα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών και της απασχόλησης.

Ο κ. Πατεράκης ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός δικτύων και από το 2016 παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ασχολούμενος ενεργά με την ψηφιακή στρατηγική. Από το 2018 έχει αναλάβει τη θέση του CIO στην AXIATA Celcom, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών στη Μαλαισία.