1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story
Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story

0

«Η ΔΕΗ μετατρέπεται από μία δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μία σύγχρονη ενεργειακή δύναμη», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με σύνθημα «Ένα με το μέλλον».

«Η ΔΕΗ από σήμερα δεν αλλάζει μόνο λογότυπο. Αλλάζει, τολμώ να πω έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες συνολικό προσανατολισμό, σχέδιο και λειτουργία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία ως «ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story».

«Η ΔΕΗ, λοιπόν, μετατρέπεται με γοργά βήματα σε μία δυναμική, ανταγωνιστική εταιρεία με ανανεωμένο, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό. Αλλά μία δημόσια επιχείρηση που, αυξάνοντας τον πλούτο της, αυξάνει ταυτόχρονα λόγω της στρατηγικής της σημασίας και τον εθνικό πλούτο», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας πως «μέσα σε 14 μήνες, η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση, βρέθηκε από το χείλος της χρεοκοπίας στη λειτουργική κερδοφορία».

«Τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία κληθήκαμε να πάρουμε μαζί με τον Υπουργό, ουσιαστικά λίγες εβδομάδες αφότου αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, έσωσαν την εταιρία από την κατάρρευση. Αλλά και οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες την απελευθέρωσαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και από τα κύματα των αλλεπάλληλων προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων. Αποδείξαμε έτσι κάτι πολύ σημαντικό, ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο. Και ότι ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης. Θυμίζω ότι στη Δ.Ε.Η. το ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να κατέχει το 51%. Μπορεί, λοιπόν, μια δημόσια επιχείρηση να εκσυχρονιστεί και να γίνει απολύτως ανταγωνιστική, αρκεί να υπάρχει σχέδιο, αποφασιστικότητα, διαδικασίες. Και, πρώτα και πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι που θα υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην αναβάπτιση των ιδρυτικών στόχων της ΔΕΗ στις ανάγκες του σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτοί αποτυπώνονται συμβολικά και στο νέο σήμα, «στο νέο λογότυπο της ΔΕΗ, σύγχρονο, καλαίσθητο κατά την άποψή μου. Αυτός ο κύκλος, ο οποίος παραπέμπει στον ήλιο, στην αέναη κίνηση. Με τον τρόπο του αυτός ο λογότυπος περιγράφει μια επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι σε διαρκή κίνηση. Πρέπει η εξέλιξη να είναι όπως λέει: Ένα με το Μέλλον. Γιατί το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει: Το μέλλον της ΔΕΗ μας ανήκει!»

Στην εκδήλωση, εκτός από το νέο λογότυπο που αναδεικνύει την ανανέωση στο επιχειρησιακό προφίλ της Εταιρείας με τη στροφή στις ΑΠΕ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, τις επενδύσεις στα δίκτυα και στην ηλεκτροκίνηση και τον μετασχηματισμό της Εμπορικής της πολιτικής, παρουσιάστηκε ένα νέο πακέτο μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των πελατών της, μαζί με τα νέα ψηφιακά της προϊόντα, ενώ ανακοινώθηκε η δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση και η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων της και της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ραντεβού.

«Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά πορεία της. Με έναν τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα», τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, «η ΔΕΗ ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της. Κλείνει μια εποχή στασιμότητας και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία διεθνούς εμβέλειας. Αυτή την αλλαγή σηματοδοτούμε σήμερα. Και σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε. Προς όφελος της χώρας, του περιβάλλοντος και των καταναλωτών».