1. Home
  2. Κατασκευαστικές
  3. Παγκόσμια πρεμιέρα του Νέου ηλεκτρικού Fiat 500 “3+1”
Παγκόσμια πρεμιέρα του Νέου ηλεκτρικού Fiat 500 “3+1”

Παγκόσμια πρεμιέρα του Νέου ηλεκτρικού Fiat 500 “3+1”

0

Μετά την παρουσίαση του Νέου ηλεκτρικού 500“la Prima” cabrio την 4η Μαρτίου και την παρουσίαση της έκδοσης hatchback την 8η Ιουνίου, σήμερα ήρθε η στιγμή να ολοκληρωθεί η αποκάλυψη της οικογένειας του Νέου ηλεκτρικού 500, με την παγκόσμια πρεμιέρα του 3+1 “la Prima”, του τρίτου αμαξώματος του ηλεκτρικού 500 που θα συνοδεύσει τις εκδόσεις hatchback και cabrio.

Καλώς όρισες 3+1

Αποτελεί φυσική εξέλιξη η επιλογή ενός αυτοκινήτου με περισσότερα αμαξώματα, όπως cabrio και hatchback, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Για να ακολουθηθεί η εξέλιξη του κοινού του 500, χρειαζόταν μια επιπλέον λύση που θα κάλυπτε τις ανάγκες των πελατών που άλλαξε η ζωή τους. Οι νέοι που «όργωναν» τους δρόμους της πόλης μετά τη δουλειά με το 500 τους, έγιναν εργαζόμενοι γονείς και τρέχουν να προλάβουν να πάνε το παιδί τους στο σχολείο και τις δραστηριότητες του. Ο πελάτης εξελίχθηκε σε οικογένεια που χρειάζεται ένα πιο εύκολα προσβάσιμο εσωτερικό, αλλά χωρίς να χάσει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του 500. Εδώ έρχεται να δώσει τη λύση το 500 3+1, ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με μια επιπλέον πόρτα, αλλά πάντα ένα αυθεντικό 500.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Νέο ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima”

Οι σχεδιαστές του Centro Stile αναζητούσαν μια έξυπνη λύση που δεν θα άλλαζε τις διαστάσεις σε σχέση με τις εκδόσεις cabrio και hatchback, αλλά θα διέθετε μια μικρή Τρίτη πόρτα από την πλευρά του συνοδηγού. Όπως το πρώτο 500 του 1957, του οποίου οι πόρτες άνοιγαν με αντίθετη φορά (προς τα πίσω), η επιστροφή του μοντέλου στις ρίζες του δημιούργησε μια όμορφη σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα έκδοση που θα είναι διαθέσιμη, τόσο στην hatchback, όσο και στην cabrio εκδοχή, η οποία δεν θα είναι ούτε ένα εκατοστό μεγαλύτερη από της 2θυρες εκδόσεις.

Η τρίτη «μικρή πόρτα» ανοίγει με αντίθετη φορά και λόγω της απουσίας της μεσαίας κολόνας επιτρέπει την ευκολότερη είσοδο στο πίσω κάθισμα, αλλά και την ευκολότερη τοποθέτηση πραγμάτων όπως το παιδικό κάθισμα. Με το κλείσιμο της πόρτας δεν υπάρχει διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα 500. Το ίδιο στιλ, το ίδιο μέγεθος και με μια αύξηση του βάρους μόλις κατά 30 κιλά που δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την οδική συμπεριφορά ή την κατανάλωση ενέργειας.

Με το 3+1, το 500 στοχεύει να μείνει δίπλα στους αγοραστές που άλλαξαν οι συνθήκες ζωής τους, αλλά όχι και το γούστο τους. Για όσους δεν θέλουν να χάσουν την μοναδική αίσθηση και φινέτσα που φέρνει μαζί του το 500, το νέο ηλεκτρικό 500 3+1 είναι η απάντηση. Χάρη στην έξυπνη λύση της τρίτης πόρτας, όλοι μπορούν κα καλύψουν τις υποχρεώσεις τους χωρίς καμία παραχώρηση στο στιλ.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Νέο ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima”

Launch edition: Το νέο ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima”

Όπως και οι εκδόσεις cabrio και hatchback, το νέο ηλεκτρικό 500 3+1 ξεκινά την πορεία του με την έκδοση “la Prima”, η οποία ξεχωρίζει για το κορυφαίο στιλ, τεχνολογία και συνδεσιμότητα που διαθέτει. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα.

Το νέο ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima” ξεχωρίζει χάρη στα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας full LED, τους δίχρωμους τροχούς των 17” και τις νίκελ λεπτομέρειες στο αμάξωμα. Τα καθίσματα, το ταμπλό και το τιμόνι έχουν επένδυση από οικολογικό δέρμα, ενώ πλήρης είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας που περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης ADAS.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Νέο ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima”

Τα παραπάνω στοιχεία προσφέρουν –για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο πόλης- δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Παράλληλα η έκδοση εφοδιάζεται με αυτόματο σύστημα κλιματισμού, σύστημα ταχυφόρτισης 85 kW και καλώδιο Mode 3 των 11 kW για φόρτιση στο σπίτι ή σε δημόσιο δίκτυο. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το νέο σύστημα πολυμέσων UConnect 5 περιλαμβάνει: οθόνη 7″ TFT στο ταμπλό, οθόνη αφής 10.25″ με σύστημα πλοήγησης, ψηφιακό ραδιόφωνο, ασύρματη σύνδεση mirroring με CarPlay / Android Auto, ασύρματη φόρτιση και το Uconnect Box (σύστημα τηλεματικών υπηρεσιών).

Το νέο ηλεκτρικό 500 3+1 θα είναι επίσης διαθέσιμο στις εκδόσεις PASSION καιd ICON.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Νέο ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima”

Η νέα γκάμα του νέου ηλεκτρικού 500

Απλή, ολοκληρωμένη και γεμάτη προσόντα. Αυτή είναι η γκάμα του νέου ηλεκτρικού 500. Στα τρία επίπεδα εξοπλισμού δόθηκαν τα ονόματα ACTION, PASSION και ICON, με το κάθε ένα να αντιπροσωπεύει μια διαφορετική αποστολή, αλλά όλα να περιλαμβάνουν τις καλύτερες λύσεις τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και ασφάλειας με περιεχόμενο που είναι μοναδικό για την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Νέο ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima”

Το νέο ηλεκτρικό 500 ACTION: η εκδημοκράτιση της ηλεκτροκίνησης

Το 500 ACTION είναι για όσους πραγματοποιούν σύντομες διαδρομές στην πόλη και αναζητούν την πλέον οικολογική λύση, χρειάζονται μικρότερη σχετικά αυτονομία, αλλά και πλήρη κάλυψη από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS). Η τέλεια λύση για τους millennials που αγαπούν ιδιαίτερα τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως είναι για παράδειγμα το car-sharing.

Το νέο ηλεκτρικό 500 ACTION εφοδιάζεται με μπαταρία lithium-ion χωρητικότητας 23.8 kWh, που προσφέρει αυτονομία άνω των 180χλμ. στον κύκλο WLTP και άνω των 240χλμ. στην κίνηση στην πόλη. Με μια μέση ημερήσια χρήση των 50χλμ. ο χρήστης θα χρειάζεται να φορτίζει το αυτοκίνητο του σχεδόν μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Η φόρτιση αποτελεί βασική ανησυχία για όσους σκέφτονται να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για αυτό το λόγο το νέο ηλεκτρικό 500 ACTION εφοδιάζεται με ταχυφορτιστή 50 kW που επιτρέπει την πολύ γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας. Για παράδειγμα για την ημερήσια χρήση των 50χλμ. απαιτούνται λιγότερο από 10 λεπτά φόρτισης. Το σύστημα επιτρέπει τη φόρτιση σε οικιακό δίκτυο με καλώδιο Mode 2 (3 kW), τη φόρτιση σε δημόσιο φορτιστή (συνεχούς ή εναλλασσόμενου ρεύματος), μέσω καλωδίου 11 kW Mode 3 ή μέσω του easyWallbox της Mopar.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Νέο ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima” 

Το νέο ηλεκτρικό 500 PASSION: η cool πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Η μεσαία έκδοση του νέου ηλεκτρικού 500 στοχεύει σε όσους αναζητούν τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Το νέο ηλεκτρικό 500 PASSION προσφέρει κορυφαία αυτονομία, όχι μόνο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με 320χλμ. στον κύκλο WLTP που φτάνει έως τα 460χλμ. στην κίνηση στην πόλη. Εφοδιάζεται με ένα ταχυφορτιστή 85 kW που επιτρέπει τη φόρτιση της άδειας μπαταρίας στο 80% σε μόλις 35 λεπτά, ενώ η φόρτιση που εξασφαλίζει αυτονομία 50χλμ. διαρκεί μόλις 5 λεπτά.

Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα αυτοκίνητο εφοδιασμένο με κορυφαία τεχνολογία σε επίπεδο ηλεκτροκίνησης και συνδεσιμότητας, αλλά και ένα αυθεντικό 500. Όπως και όλη η γκάμα, η έκδοση  PASSION είναι εφοδιασμένη με τον επιλογέα e-Mode που δίνει τη δυνατότητα τριών διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης, Normal, Range και Sherpa, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 80 kW (118 ίππων), ενώ οι επιδόσεις είναι 150χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας (με ηλεκτρονικό περιοριστή), 0-100χλμ./ώρα σε 9δλ. Και 0-50χλμ.ώρα σε 3,1δλ.

Το νέο ηλεκτρικό 500 ICON είναι ένα αυθεντικό πρότυπο στιλ, τεχνολογίας και κορυφαίου φινιρίσματος. Ένα πολυτελές μοντέλο που συνεχίζει την ένδοξη ιστορία αντίστοιχων δημοφιλών εκδόσεων του μοντέλου, όπως το 500 Riva.

Το νέο ηλεκτρικό 500 ICON προσφέρει κορυφαία αυτονομία με 320χλμ. στον κύκλο WLPT που φτάνει έως τα 460χλμ. στην κίνηση στην πόλη, ενώ εφοδιάζεται με ταχυφορτιστή 85 kW.

Κορυφαίες είναι και οι επιλογές σε επίπεδο εξοπλισμού και τεχνολογίας. Το νέο σύστημα πολυμέσων Uconnect 5, αξιοποιεί την διάστασης 10.25” ‘cinerama’ οθόνη η οποία είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό και τα γραφικά της σχεδιάστηκαν ώστε να μην αποσπούν την προσοχή του οδηγού. Το σύστημα διαθέτει και σύστημα αναγνώρισης φωνής, έτσι ώστε λέγοντας “Hey Fiat”το σύστημα να δέχεται φωνητικές εντολές.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Νέο ηλεκτρικό 500 3+1 “la Prima”

NormalRange και Sherpa: το ιδανικό πρόγραμμα για κάθε περίσταση

Ο εξηλεκτρισμός αποτελεί κομβικό σημείο για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά όχι απαραίτητα και για τον τρόπο που οδηγούμε. Το νέο ηλεκτρικό 500 δίνει τη δυνατότητα κάθε οδηγός να επιλέξει τον τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου σύμφωνα με το οδηγικό του στιλ μέσα από τρία προγράμματα.

Στο πρόγραμμα ‘Normal’, το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί όπως ένα συμβατικό όχημα. Η υψηλή απόδοση και η άμεσα διαθέσιμη ροπή των 220Nm προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, ειδικά όσον αφορά στην επιτάχυνση.

Στο πρόγραμμα Range, το 500, προσφέρει μια νέα οδηγική εμπειρία, με τη λειτουργία ‘one-pedal’ να επιτρέπει την επιτάχυνση και επιβράδυνση χρησιμοποιώντας μόνο το ένα πεντάλ. Όταν ο οδηγός το αφήνει τελείως πραγματοποιείται η μέγιστη ανάκτηση ενέργειας μέχρι το αυτοκίνητο να σταματήσει τελείως, μια λειτουργία ιδανική για την κίνηση σε αστικό περιβάλλον, τόσο σε επίπεδο ευκολίας, όσο και σε επίπεδο οικονομίας ενέργειας.

Όταν η διαθέσιμη ενέργεια είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το πρόγραμμα ‘Sherpa’  δίνει τη δυνατότητα για μέγιστη αυτονομία ώστε το αυτοκίνητο να φτάσει στον τελικό προορισμό ή τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης.