1. Home
  2. Καταναλωτής
  3. Η LG παρουσιάζει το νέο LG Inverter Pump Heater Water Heater
Η LG παρουσιάζει το νέο LG Inverter Pump Heater Water Heater

Η LG παρουσιάζει το νέο LG Inverter Pump Heater Water Heater

0

Το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions της LG Electronics (LG), παρουσιάζει την προηγμένη και ενεργειακά αποδοτική Inverter Αντλία Θερμότητας για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στην CES® 2021.

Κάτοχος του CES Innovation Award, το νέο μοντέλο, ενσωματώνει τον ισχυρό συμπιεστή DUAL Inverter της LG, ο οποίος εξασφαλίζει γρήγορη και αποτελεσματική θέρμανση του νερού, παρέχοντας χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μειωμένο κόστος λειτουργίας. Επιπλέον, η εξαιρετικά αποτελεσματική και ανθεκτική έξυπνη συσκευή είναι συμβατή με την εφαρμογή LG ThinQ™ για εύκολο έλεγχο μέσα ή έξω από το σπίτι.

Ο συμπιεστής DUAL Inverter της LG ζεσταίνει το νερό χρησιμοποιώντας θερμότητα συμπύκνωσης η οποία παράγεται κατά τη διαδικασία συμπίεσης και κυκλοφορίας του ψυκτικού μέσου. Το αποτέλεσμα είναι μια αντλία θερμότητας που χρησιμοποιεί ετησίως έως και 74% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με έναν συμβατικό ηλεκτρικό  λέβητα[1]. Το νέο προϊόν θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις χωρητικότητας 200 και 270 λίτρων, με εντυπωσιακές βαθμολογίες ενεργειακής απόδοσης A + και A ++ , αντίστοιχα[2]. Με στόχο να διατηρείται συνεχώς το κόστος θέρμανσης νερού σε χαμηλά επίπεδα, ο εξαιρετικά ανθεκτικός συμπιεστής και η δεξαμενή νερού καλύπτονται με 10ετή εγγύηση. Το αποδοτικό σύστημα της LG χρησιμοποιεί θερμότητα από τον αέρα για να μειώσει περαιτέρω τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι δύο εσωτερικές πηγές θερμότητας -αντλία θερμότητας και θερμαντήρας- διασφαλίζουν ότι οι χρήστες δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς ζεστό νερό, ακόμη και σε περιόδους έντονης χρήσης.

Η έξυπνη Inverter Αντλία Θερμότητας και παροχής ζεστού νερού διαθέτει δυνατότητα Wi-Fi, επιτρέποντας την άψογη λειτουργία της μέσω της εφαρμογής ThinQ της LG, που είναι διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές[3]. Mέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν και να παρακολουθήσουν απομακρυσμένα τη συσκευή, λαμβάνοντας τακτικά υπενθυμίσεις συντήρησης, ενώ μπορούν να διαγνώσουν ορισμένα προβλήματα χωρίς να χρειάζεται να καλέσουν την εξυπηρέτηση πελατών. Ακόμη, μπορούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία του νερού σε πραγματικό χρόνο και να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία προγραμματισμού για να ορίσουν την ώρα και τη διάρκεια της λειτουργίας.

«Το νέο LG Inverter Pump Heater Water Heater αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής απόδοσης που έχουν μικρότερο αντίκτυπο στα οικιακά ενεργειακά έξοδα και στον πλανήτη», δήλωσε η Lyu Jae-cheol, πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η LG θα συνεχίσει να αναπτύσσει περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις που κάνουν την καθημερινή ζωή πιο εύκολη για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμo».

Έχοντας κατακτήσει κάθε μεγάλο βραβείο σχεδιασμού προϊόντων – iF Design, Red Dot, IDEA – το προϊόν αυτό έχει μια κομψή, μοντέρνα εμφάνιση που ταιριάζει με τις premium οικιακές συσκευές της LG ενώ είναι ιδιαίτερα εύκολο στην εγκατάσταση. Η LG Inverter Αντλία Θερμότητας για παραγωγή ζεστού νερού θα είναι διαθέσιμη σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική στις αρχές του 2021 και θα βρίσκεται στο περίπτερο εικονικής έκθεσης CES 2021 της LG (http://Exhibition.LG.com) από τις 11 Ιανουαρίου.

[1] Με βάση τα δεδομένα εσωτερικής προσομοίωσης της ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας υπό τις μέσες κλιματικές συνθήκες της ΕΕ, η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν 74% χαμηλότερη με το LG Inverter Heat Pump Water Ηeater 270 λίτρων σε σύγκριση με έναν γενικό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα κατηγορίας C.

[2] Η ενεργειακή απόδοση δοκιμάστηκε σε μη θερμαινόμενο χώρο στους 15 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με το EN16147 με προφίλ φορτίου L.

[3] Η συμβατότητα με το LG ThinQ app δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις αγορές.