1. Home
  2. Καταναλωτής
  3. Καινοτομίες στη θέρμανση και τον κλιματισμό από τη Samsung
Καινοτομίες στη θέρμανση και τον κλιματισμό από τη Samsung

Καινοτομίες στη θέρμανση και τον κλιματισμό από τη Samsung

0

Η Samsung παρουσιάζει τις τελευταίες της καινοτομίες για θέρμανση, αερισμό και κλιματισμό (HVAC) και το όραμά της για το «Νέο Κόσμο» στην ετήσια εκδήλωσή της «Ημέρα λύσεων κλιματισμού».

Με κεντρικό θέμα «Έτοιμοι για το Νέο Κόσμο», η Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά την ετήσια εκδήλωση συνεργατών της «Ημέρα λύσεων κλιματισμού». Οι καλεσμένοι, επαγγελματίες του χώρου και εκπρόσωποι Τύπου από ολόκληρη την Ευρώπη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες καινοτομίες και τις πρόσφατες εξελίξεις της Samsung κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης, που μεταδόθηκε από την Ολλανδία στις 21 Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικότερα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια εμπεριστατωμένη εικόνα των νέων λύσεων και τεχνολογιών, να συνομιλήσουν απευθείας με τα στελέχη της Samsung και να ακούσουν ομιλητές να παρουσιάζουν νέες προϊοντικές καινοτομίες και το όραμα της εταιρείας για το 2021. Στην εκδήλωση συμμετείχε, επίσης, ως προσκεκλημένος ομιλητής ο Pierluigi Collina, ο διασημότερος διαιτητής ποδοσφαίρου στον κόσμο.

«Παρόλο που οι τρέχουσες συνθήκες καθιστούν αδύνατη τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης με φυσική παρουσία, εμείς συναντήσαμε τους πολύτιμους συνεργάτες μας και φέτος. Η εικονική εκδήλωση που διοργάνωσε η Samsung μας έδωσε την ευκαιρία να δείξουμε σε εκείνους αλλά και σε άλλους επαγγελματίες του χώρου τις τελευταίες μας καινοτομίες, όπως το DVM S2 και το WindFree™ Pure 1.0. Παρότι ανυπομονούμε να έρθει η ώρα όπου θα είναι πάλι δυνατή η προσωπική επαφή, είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για την εκδήλωση που διοργανώσαμε», δήλωσε ο Wim Vangeenberghe, Πρόεδρος της Samsung Electronics Air Conditioner Europe. «Αν και η ζωή άλλαξε δραματικά το 2020, στη Samsung συνεχίζουμε να επαναπροσδιορίζουμε, να καινοτομούμε και να ενισχύουμε την άνεση που προσφέρει ο κλιματισμός εσωτερικών χώρων, υπερβαίνοντας παράλληλα τα όρια της τεχνολογίας, της καινοτομίας και του σχεδιασμού. Μαζί με τους συνεργάτες μας, θα διαμορφώσουμε το μέλλον και θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας».

Με το βλέμμα στραμμένο στο 2021

Τη χρονιά που πέρασε, η Samsung βρήκε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τους συνεργάτες της και ενδυνάμωσε τις σχέσεις της. Παράλληλα, επινόησε νέους τρόπους συνεργασίας στο διαδικτυακό περιβάλλον και επέδειξε ευελιξία και διάθεση για να ενισχύσει τους συνεργάτες της είτε μέσω οικονομικής υποστήριξης, είτε σε επίπεδο πωλήσεων ή τεχνικών ζητημάτων.

Απόλυτη προτεραιότητα για τη Samsung παραμένουν οι πελατοκεντρικές λύσεις και ο τομέας θέρμανσης-αερισμού-κλιματισμού (HVAC) δεν αποτελεί εξαίρεση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο εκ των τελευταίων καινοτομιών της: την ενεργειακά αποδοτική σειρά DVM S2 για επαγγελματικές εφαρμογές και το WindFree™ Pure 1.0 για οικιακές εφαρμογές που ενισχύει την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου.

Η 6η γενιά του DVM: το DVM S2

Η νέα σειρά DVM S2, η έκτη γενιά του Digital Variable Multi και η επόμενη γενιά της πλατφόρμας DVM S, προσφέρει κορυφαία εποχική ενεργειακή αποδοτικότητα στην κατηγορία, δυνατότητες ελέγχου καινοτομιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για τη βελτιστοποίηση των συνθηκών κλιματισμού ανάλογα με τα διάφορα περιβάλλοντα με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση, καθώς και βελτιωμένη εγκατάσταση και δυνατότητα συντήρησης. Όλα αυτά σε μια πιο αθόρυβη μονάδα μέσω μοναδικής μείωσης του θορύβου. Επιπλέον, η νέα σειρά διευκολύνει την επιλογή μονάδων με βάση την εκσυγχρονισμένη διάταξη εσωτερικού χώρου. Το DVM S2 δίνει έμφαση στη συνεισφορά της Samsung στην αποστολή της Ε.Ε. για οικονομία με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050, όπως αναφέρεται στην Πράσινη συμφωνία της ΕΕ , με την αδιάκοπη προσφορά ενεργειακά αποδοτικών λύσεων. Η νέα σειρά θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη αρχής γενομένης τον Απρίλιο του 2021. Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανά αγορά.

Κυκλοφορία του WindFree™ Pure 1.0

Το νέο επιτοίχιο κλιματιστικό WindFree™ Pure 1.0 είναι η νέα οικιακή καινοτομία της Samsung για βελτιωμένη ποιότητα αέρα στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Είναι εξοπλισμένο με φίλτρο PM1.0 για καθαρισμό του αέρα, τη μοναδική τεχνολογία ψύξης WindFree™, τη λειτουργία Freeze Wash και λειτουργίες έξυπνου ελέγχου για την παροχή βέλτιστης άνεσης κλιματισμού καθώς και καθαρότερου αέρα στους οικιακούς χώρους. Το επιτοίχιο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροστατικό φίλτρο PM1.0, που λειτουργεί ως καθαριστής αέρα και μπορεί να φιλτράρει σωματίδια σκόνης έως 0,3 μm/micron και να αποστειρώσει ορισμένους τύπους βακτηρίων με τη χρήση ηλεκτροστατικού φορτιστή. Επιπλέον, η ποιότητα αέρα στον εσωτερικό χώρο μπορεί να παρακολουθείται συνεχώς μέσω της εφαρμογής SmartThings . Ακόμα και όταν η μονάδα είναι απενεργοποιημένη, ο αισθητήρας σκόνης μπορεί να καταγράφει την τρέχουσα ποιότητα αέρα στο δωμάτιο. Όταν η ρύπανση του αέρα φτάσει σε «ανεπαρκές» ή «ιδιαίτερα ανεπαρκές» επίπεδο, αποστέλλεται μια ειδοποίηση. Μέσω της εφαρμογής SmartThings, ο χρήστης μπορεί να ανταποκρίνεται στις πληροφορίες, ενεργοποιώντας από απόσταση τη λειτουργία καθαρισμού.

Το όραμα της Samsung για τον Νέο Κόσμο

Η Samsung παρουσίασε επίσης το όραμά της για το «Νέο Κόσμο», εστιάζοντας σε θέματα όπως η ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου, η βιωσιμότητα, η συνδεσιμότητα και οι ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά οικιακών λύσεων.

Καθώς οι Ευρωπαίοι περνούν πλέον περίπου το 90% του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους , η ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου έχει γίνει ακόμα πιο κρίσιμη για τον κλάδο το 2021, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να τονίζει τη σημασία της και το θέμα να μελετάται όλο και περισσότερο από τους επιστήμονες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Samsung παρουσίασε τα νέα πάνελ καθαρισμού αέρα με φίλτρο PM1.0 και τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζουν τον αέρα.

Μαζί με την Project Etopia, η Samsung έδειξε πώς λειτουργούν οι λύσεις της ClimateHub TDM Plus. Καθώς στόχος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας είναι το υπάρχον ευρωπαϊκό σύστημα ενέργειας να γίνει αποδοτικότερο και πιο ολοκληρωμένο , η μετάβαση από την παραδοσιακή θέρμανση σε πιο βιώσιμες λύσεις θέρμανσης, όπως οι αντλίες θερμότητας, αναδύεται ταχύτατα ως βιώσιμη λύση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτές οι εξελίξεις, παράλληλα με τη χρήση προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας, που διευκολύνει την έξυπνη συνδεσιμότητα, είναι τα πιο αποδοτικά βήματα προς τη βελτίωση της άνεσης με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας – τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Τέλος, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν αναλυτικές παρουσιάσεις για τη νέα σειρά DVM S2 της Samsung, τη λύση EHS TDM Plus και το λογισμικό DVM Pro 2.0, ειδικά για συμβούλους θέρμανσης-αερισμού-κλιματισμού (HVAC) .

tags: