1. Home
  2. Νέα
  3. Γερμανία: Άνω των 8 δις ευρώ οι επενδύσεις σε μονάδες υδρογόνου μεγάλης κλίμακας
Γερμανία: Άνω των 8 δις ευρώ οι επενδύσεις  σε μονάδες υδρογόνου μεγάλης κλίμακας

Γερμανία: Άνω των 8 δις ευρώ οι επενδύσεις σε μονάδες υδρογόνου μεγάλης κλίμακας

0

Περισσότερα από 8 δις ευρώ (9.74 δισεκατομμύρια δολάρια) αναμένεται να επενδύσει η Γερμανία προκειμένου να χρηματοδοτήσει μεγάλης κλίμακας έργα υδρογόνου, όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών σε μια προσπάθεια να καταστεί το υδρογόνο η εναλλακτική στα ορυκτά καύσιμα στο φόντο των κλιματικών στόχων.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, συνολικά 62 έργα, με εφαρμογή στη χημική βιομηχανία αλλά και σε κλάδους σιδήρου και μεταφορών, αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού project για το Υδρογόνο – το λεγόμενο Hydrogen-IPCEI.

«Τα πράγματα έχουν ως εξής: πρέπει και θέλουμε επειγόντως να προωθήσουμε την μετάβαση σε μορφές κινητικότητας, φιλικότερες προς το περιβάλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer σε δήλωσή του.

Η Γερμανία επιδιώκει να επιταχύνει την μετάβασή της σε καθαρές μορφές ενέργειας, μετά και το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε σε συνέχεια της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας για περισσότερο φιλόδοξους στόχους ως προς την μείωση των εκπομπών CO2. Το πράσινο υδρογόνο συνιστά ένα καύσιμου ουδέτερο σε άνθρακα που προκύπτει από την διαδικασία της ηλεκτρόλυσης, όπου χρησιμοποιείται ανανεώσιμη ενέργεια από αέρα και ήλιο για την διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο.