1. Home
  2. Νέα
  3. ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πώληση του υπολοίπου 25% της ANEMOS RES στον Όμιλο Motor Oil
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πώληση του υπολοίπου 25% της ANEMOS RES στον Όμιλο Motor Oil

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πώληση του υπολοίπου 25% της ANEMOS RES στον Όμιλο Motor Oil

0

Την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας ANEMOS RES στην εταιρεία Motor Oil Renewable Energy (MORE), θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο 2022 ολοκληρώθηκε η πώληση του 75% της ΑΝΕΜΟΣ RES προς την εταιρεία MORE.

Το τίμημα για το 25% το οποίο έχει συμφωνηθεί ανέρχεται σε 123,5 εκατ. ευρώ, ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με τη συναλλαγή πώλησης του 75%.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης η ρευστότητα το Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπολογίζεται να υπερβεί τα 650 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της εκπεφρασμένης στρατηγικής της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη βέλτιστη διαχείριση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών της.

Η εταιρεία AKEREOS CAPITAL, με έδρα τη Ηνωμένο Βασίλειο, ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.