1. Home
  2. Νέα
  3. Η Digital Realty και η Schneider Electric συνεργάζονται για την υλοποίηση ενός προγράμματος κυκλικής οικονομίας
Η Digital Realty και η Schneider Electric συνεργάζονται για την υλοποίηση ενός προγράμματος κυκλικής οικονομίας

Η Digital Realty και η Schneider Electric συνεργάζονται για την υλοποίηση ενός προγράμματος κυκλικής οικονομίας

0

Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συνεργάζεται με την DigitalRealty (NYSE: DLR), τον μεγαλύτερο παγκόσμιο πάροχο λύσεων cloud και carrierneutral Data Centers, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συλλογής, συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης, θα εφαρμόσουν μια καινοτόμο πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας στο PAR6Data Center στο Παρίσι.

Το έργο αποσκοπεί στην παράταση και τη διατήρηση της διάρκειας ζωής των κρίσιμων συστημάτων στο PAR6, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού χαμηλής τάσης (LV) και μέσης τάσης (MV) της SchneiderElectric και των διακοπτών καθώς και των τριφασικών αδιάλειπτων τροφοδοτικών (UPS), σύμφωνα με τις ESGδεσμεύσεις της Digital Realty (Περιβάλλον, Κοινωνία,Διακυβέρνηση).

Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης βασικών τμημάτων της ηλεκτρικής υποδομής και των εξαρτημάτων της, ενώ παράλληλα δρομολογεί νέα προγράμματα ανάκτησης, ανακύκλωσης και αναδιαμόρφωσης για τη μείωση των ψηφιακών αποβλήτων (e-waste) της εταιρείας, των εκπομπών της στο Scope 3 και την απομάκρυνση των αερίων του θερμοκηπίου (GHGs) υψηλής επιβάρυνσης, όπως το SF6. Επιπλέον, αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία, η οποία περιλαμβάνει ένα σχέδιο για την πραγμάτωση μιας αξιολόγησης της αναζωογόνησης μπαταριών VRLA UPS, προκειμένου να επεκταθεί ο κύκλος ζωής τους, θα συμμορφώνεται με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Ο φιλόδοξος στόχος είναι η δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα επιτρέπει στη Digital Realty να αντιγράφει, να εφαρμόζει και να επεκτείνει τις πρωτοβουλίες κυκλικής οικονομίας σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη.

Στα επόμενα 3-5 χρόνια, αναμένεται το έργο κυκλικότητας να βοηθήσει τη Digital Realty να εξοικονομήσει και να αποφύγει το 50%-70% του ενσωματωμένου άνθρακα στηΧαμηλή (LV) , Μέση (MV) τάση, και στο τριφασικόεξοπλισμό UPS. Ενώ παράλληλα με την επέκταση του κύκλου ζωής του εξοπλισμού της και τη δυνατότητα της Digital Realty αναμένεται να βελτιώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

“Προσαρμόζουμε συνεχώς τη στρατηγική και τις δραστηριότητές μας για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης. Η κυκλικότητα του εξοπλισμού, στην προκειμένη περίπτωση του ηλεκτρικού εξοπλισμού, είναι ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς για την απαλλαγή από τον άνθρακα των δραστηριοτήτων μας και της εφοδιαστικής αλυσίδας μας. Σε αυτό το σημείοαναδεικνύεται πραγματικά η συνεργασία μας με τη Schneider Electric, ένας συνεργάτης για πάνω από 20 έτη“, δήλωσε ο Fabrice Coquio, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Realty, Γαλλίας. “Το να είσαι σε παγκόσμιο επίπεδο καλός πολίτης δεν είναι απλάσωστό, αλλά και η βέλτιστη επιχειρηματική λογική, και καθώς προχωράμε μπροστά, φιλοδοξία μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν και να υπερβούν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους, αξιοποιώντας παράλληλα τις υπηρεσίες μας”.

Οι εταίροι του μέλλοντος

Στα τέλη του 2022, η Digital Realty προσέγγισε τα τμήματα Secure Power, Sustainability και Circular Economy της Schneider Electric, αναθέτοντάς τους την εκπόνηση μιας νέας συμβουλευτικής μελέτης για την κυκλικότητα, η οποία θα περιλάμβανε λεπτομερώς μια σειρά συστάσεων και βελτιώσεων για τη βιωσιμότητα στο Data Center PAR5, τον χώρο που είχε αρχικά προσδιοριστεί για την πρώτη φάση των δοκιμών και της ανάλυσης.

Ξεκινώντας από τα συστήματα ηλεκτρικής διανομής και UPS, η Schneider Electric ανέλαβε μια λεπτομερή ανάλυση της υποδομής PAR5 της Digital Realty, συγκεντρώνοντας δεδομένα, ως βάση αναφοράς και διερευνώντας νέες ιδέες που θα επιτάχυναν τις δεσμεύσεις από-ανθρακοποίησης. Μετά την ανάλυση αυτή, η Schneider Electric εφάρμοσε τιςβασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας σε καθεμία από τις διαφορετικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων συντήρησης, επαναχρησιμοποίησης, ανακατασκευής και ανακύκλωσης και παρείχε στη Digital Realty. Μέσα από μια νέα και βελτιωμένη στρατηγική κυκλικής οικονομίας, υπολόγιζε τα αναμενόμενα επιχειρηματικά και περιβαλλοντικά οφέλη συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων ως τα κόστη, τις  εκπομπές αερίων του άνθρακα, των φθοριούχων αερίων (fgases) και των ψηφιακών αποβλήτων (ewaste).

Η στρατηγική περιέγραφε λεπτομερώς μια προσέγγισηεφαρμογής τεσσάρων βημάτων, η οποία θα ψηφιοποιούσε, παράτεινε, ανακατασκεύαζε και επαναχρησιμοποιούσε τον απαραίτητο εξοπλισμό της, με τη βοήθεια τοπικών εταίρων, και θα περιλάμβανε την παραλαβή, αντικατάσταση και υπεύθυνη διάθεση των στοιχείων των φυσικών υποδομώντης. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στη Digital Realty να εκμοντερνίζει και να επαναχρησιμοποιεί τμήματα των τριφασικών UPS της, ενώ πραγματοποιεί προοδευτικές αναβαθμίσεις, συντήρηση βάσει κατάστασης και ψηφιοποίηση στο πλαίσιο του EcoStruxure Service Plan.

Κατά τους πρώτους μήνες, το έργο κυκλικότητας έχει αποφέρει εξοικονόμηση 3,7 τόνων CO2 ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού, των ανακαινίσεων και των αντικαταστάσεων του εξοπλισμού UPS. Περαιτέρω εξοικονόμηση εκπομπών αναμένεται επίσης μέσω της ανάπτυξης του SM AirSeT της Schneider Electric, του διακόπτη ΜΤ χωρίς SF6 αέριο, ο οποίος χρησιμοποιεί την καθιερωμένη τεχνολογία αέρα και κενού για να παρέχει στους φορείς διαχείρησης Data Centers αυξημένη βιωσιμότητα, αποδοτικότητα και ενισχυμένη ηλεκτρική ασφάλεια.

“Με την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών Data Centers να έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, λόγω της υιοθέτησης της τεχνητής νοημοσύνης, είναι επιτακτική ανάγκη οι φορείς εκμετάλλευσης σε ολόκληρη την περιοχή να διερευνήσουν και να καινοτομήσουν τις προσεγγίσεις τους για τη βιωσιμότητα”, δήλωσε ο Marc Garner, Senior VicePresident, Secure Power division, Schneider Electric, Europe. “Καθώς κοιτάμε προς το μέλλον και οι ψηφιακές απαιτήσεις πολλαπλασιάζονται, είναι ζωτικής σημασίας η τεχνολογική πρόοδος να κινείται χέρι-χέρι με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας – διασφαλίζοντας ότι χτίζουμε τα DataCenters του μέλλοντος με υπευθυνότητα για την επόμενη γενιά”.

Περαιτέρω αποτελέσματα από το έργο κυκλικής οικονομίας της Digital Realty θα γνωστοποιηθούν το 2025. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες βιωσιμότητας των Data Centers της Schneider Electric – επισκεφθείτε τον ιστότοπο.