1. Home
  2. Περιβάλλον
  3. Ecomobility 2012
Ecomobility 2012

Ecomobility 2012

0

Η εκστρατεία Ecomobility για το 2011-2012 είναι αφιερωμένη στα Δικαιώματα των Πεζών και στο σεβασμό της ελευθερίας μετακίνησης με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης και στην ανάπτυξη συνηθειών που θα ευνοούν τις Πράσινες Μεταφορές στις πόλεις.


Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από τριάντα οκτώ πόλεις της χώρας μελέτησαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και το τέλος Μαρτίου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την Πράσινη Μετακίνηση σε 38 πόλεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.


Στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα γίνουν στις 38 πόλεις, οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν λύσεις για την περιοχή τους, μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις και ιδέες που είναι ελεύθεροι να επιλέξουν (θεατρικά δρώμενα, video, τραγούδια, κατασκευές, ζωγραφική, χορό κ.ά.). Η ομάδα με την καλύτερη εργασία και ο καθηγητής θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, που θα γίνει τον Ιούνιο και θα φιλοξενηθεί από την από την Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου. Οι νικητές των δημιουργικών βραβείων θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο, στο ECOCAMP στα Καλάβρυτα.


Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2011-12 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.