1. Home
  2. Νέα
  3. Νέος Πράσινος Δακτύλιος στην Αττική
Νέος Πράσινος Δακτύλιος στην Αττική

Νέος Πράσινος Δακτύλιος στην Αττική

0

Σε νέο καθεστώς μπαίνουν οι μεταφορές στην Αττική, με την υιοθέτηση του “Πράσινου Δακτυλίου”, ο οποίος και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2012.


Το θέμα των φορτηγών απασχόλησε πάρα πολύ τα στελέχη της κυβέρνησης καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες του ΕΜΠ τα παλιά φορτηγά αποτελούν τη βασική αιτία ρύπανσης της Αττικής.


Οσον αφορά στον Πράσινο Δακτύλιο θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων έως 12 τόνους και των λεωφορείων, με 1η Αδεια Κυκλοφορίας πριν από την 1/1/1987, στο Μεγάλο Δακτύλιο, όπως αυτός ορίζεται στην κοινή υπουργική απόφαση 58215/187/1992 «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή της πρωτεύουσας» (ΦΕΚ 223Β) των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης.


Επίσης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 12 τόνων, με 1η Αδεια Κυκλοφορίας πριν από την 1/1/1987, στην Αττική πλην των Εθνικών Οδού Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, της Αττικής Οδού και των κύριων οδών πρόσβασης στα λιμάνια του Πειραιά, Λαυρίου, Ραφήνας και Ελευσίνας.