1. Home
  2. Θέρμανση
  3. -
  4. κλιματισμός
  5. Ενδιαφέρουσες αλλαγές από την ΕΠΑ Αττικής ενόψει
Ενδιαφέρουσες αλλαγές από την ΕΠΑ Αττικής ενόψει

Ενδιαφέρουσες αλλαγές από την ΕΠΑ Αττικής ενόψει

0

Σειρά αλλαγών στις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται η προπληρωμή αερίου και η αυτονομία διαμερισμάτων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί η ΕΠΑ Αττικής το φετινό φθινόπωρο με απώτερο σκοπό της τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητα της.


Οι καταναλωτές θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να «μοιράζουν» το κόστος θέρμανσης σε όλο το χρόνο, μέσω πληρωμής σταθερού ποσού για το αέριο, σε μηνιαία βάση, χειμώνα – καλοκαίρι. Η κίνηση αυτή έρχεται να απαντήσει στο πρόβλημα που εντοπίζουν κάποιοι καταναλωτές, με τους μεγάλους λογαριασμούς το χειμώνα (λόγω θέρμανσης) και τους πολύ μικρούς το καλοκαίρι.


Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα προπληρωμής κάθε μήνα συγκεκριμένης ποσότητας αερίου, και της ειδοποίησης όταν η κατανάλωση πλησιάζει την προπληρωμένη ποσότητα. Η αλλαγή αυτή μελετάται διότι, όπως λέγεται αρμοδίως, το γεγονός ότι το αέριο πληρώνεται μετά την κατανάλωσή του, σε αντίθεση με το πετρέλαιο που προπληρώνεται, από πλεονέκτημα τείνει να γίνει μειονέκτημα. Με την προπληρωμή, θα δίνεται η δυνατότητα ελέγχου των δαπανών θέρμανσης, ώστε να βρίσκονται εντός προκαθορισμένου πλαισίου και να μην υπερβαίνουν το όριο που θα θέτει ο καταναλωτής.


Η ΕΠΑ Αττικής θέλει να διευκολύνει την εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης και για το σκοπό αυτό προωθεί την επέκταση του αγωγού, ώστε να ανεβαίνει στις πολυκατοικίες κατακόρυφος αγωγός που θα δίνει παροχή σε κάθε διαμέρισμα χωριστά. Δηλαδή αντί ο αγωγός της ΕΠΑ να σταματά στο πεζοδρόμιο της πολυκατοικίας, να ανεβαίνει στα διαμερίσματα και να τροφοδοτεί τους αυτόνομους καυστήρες των διαμερισμάτων. Για το σκοπό αυτό έχουν γίνει παρεμβάσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.