1. Home
  2. Νέα
  3. Περιβαλλοντικές Δράσεις από την Τιτάν
Περιβαλλοντικές Δράσεις από την Τιτάν

Περιβαλλοντικές Δράσεις από την Τιτάν

0

Δράσεις, με επίκεντρο την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, συνεχίζει να υλοποιεί η ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίστηκε και φέτος η συνεισφορά στην αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών στην Ελλάδα.


Συνολικά, ο Τιτάν, από το 2008, έχει προσφέρει, γι΄ αυτό τον σκοπό, 350.000 δενδρύλλια, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται, μέχρι την επίτευξη του αρχικού στόχου του, που είναι 1.000.000 δένδρα.


Η εταιρεία υποστήριξε, επίσης, την πρωτοβουλία «Let’Αs do it Greece 2012», της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση”, από την αρχή, συμμετέχοντας ως χρυσός χορηγός, αλλά και ως φορέας – εθελοντής.


Δεκάδες χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εθελοντές, με τη συνεργασία δήμων, φορέων και ειδικών ομάδων, που συστάθηκαν, γι’Α αυτό τον σκοπό, οργάνωσαν τους δικούς τους καθαρισμούς, συμμετέχοντας στη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, στη χώρα μας. Πάνω από 300 εθελοντικές οργανώσεις και 100 δήμοι, από όλη τη χώρα, κινητοποιήθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στα βουνά, στις θάλασσες και στις γειτονιές.


Ο Τιτάν ανέλαβε το συντονισμό δράσεων καθαρισμού τριών ακτών της Αχαΐας (Δρεπάνου, Αραχωβίτικων και Ψαθοπύργου), με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και εθελοντών, όπως η Σχολή Ναυτοδυτών «Πρωτεύς», η Τοπική Κοινότητα Αραχωβιτίκων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αραχωβιτίκων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαθοπύργου, το Τοπικό Συμβούλιο Ψαθοπύργου και η Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου. Οι 200 περίπου ευαισθητοποιημένοι εθελοντές, με την ουσιαστική υποστήριξη της εταιρείας, έδωσαν δυναμικό «παρών» στα σημεία δράσης, καθαρίζοντας 1.830 μέτρα ακτών στην ευρύτερη περιοχή του εργοστασίου, απομακρύνοντας 10 τόνους σκουπιδιών.


Ακόμα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανθεστήρια», η εταιρεία διένειμε περίπου 5.500 καλλωπιστικά φυτά σε σχολεία περιοχών, που γειτνιάζουν με τα εργοστάσιά της, σε δήμους και συλλόγους εθελοντών.


Σε κλαδικό επίπεδο, ο Τιτάν συμμετέχει στην πρωτοβουλία για τη βιώσιμη ανάπτυξη της τσιμεντοβιομηχανίας (Cement Sustainability Initiative), που αποτελεί επιμέρους δράση του παγκόσμιου επιχειρηματικού συμβουλίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη.