1. Home
  2. Πυρηνική
  3. Ενέργεια
  4. H Κομισιόν ελέγχει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες
H Κομισιόν ελέγχει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες

H Κομισιόν ελέγχει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες

0

Η ανακάλυψη ρωγμών σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στο Βέλγιο ήταν η αιτία να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη διενέργεια ελέγχων σε 9 ακόμα παρόμοια συστήματα παραγωγής ενέργειας.


“Οι αρχές θα κάνουν τους ελέγχους αυτούς, είναι προφανές”, δήλωσε η Μαρλένε Χόλζνερ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ.


“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να απευθύνει συστάσεις, αλλά δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα”, σημείωσε.


Η ασφάλεια 22 αντιδραστήρων, από τους οποίους οι εννέα βρίσκονται στην επικράτεια της ΕΕ, διακυβεύεται από την ανακάλυψη πιθανών ρωγμών στον κάδο του αντιδραστήρα Αρ. 3 στη μονάδα του Doel, η οποία βρίσκεται κοντά στην Αμβέρσα, αποκάλυψε την Τρίτη η βελγική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πυρηνικού Ελέγχου (ΑFCΝ) σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της.