1. Home
  2. Νέα
  3. Η Siemens εγκαινιάζει το κέντρο Crystal στο Λονδίνο
Η Siemens εγκαινιάζει το κέντρο Crystal στο Λονδίνο

Η Siemens εγκαινιάζει το κέντρο Crystal στο Λονδίνο

0

Η Siemens εγκαινίασε στο Λονδίνο το Crystal, το πρώτο της κέντρο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των αστικών κέντρων.


Στην «καρδιά» του Crystal βρίσκεται ο μεγαλύτερος εκθεσιακός χώρος που είναι αφιερωμένος στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Το κτίριο έχει σχήμα κρυστάλλου και θα αξιοποιηθεί ως συνεδριακό κέντρο, ως πλατφόρμα διαλόγου για τα αστικά κέντρα και ως κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας, φέρνοντας πιο κοντά φορείς λήψης αποφάσεων από το χώρο της πολιτικής, ειδικούς σε θέματα υποδομών και το ευρύτερο κοινό, ώστε να αναπτυχθούν ιδέες για το μέλλον των αστικών κέντρων και των υποδομών τους.


«Τα αστικά κέντρα είναι οι κινητήρες της παγκόσμιας οικονομίας, έχοντας παράλληλα το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η ανάπτυξη του πλανήτη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον των αστικών κέντρων. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των πόλεων, στο Crystal παρουσιάζεται μια μεγάλη ποικιλία ευκαιριών και δυναμικών λύσεων», δήλωσε ο Peter Lφscher, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων.


Έπειτα από κατασκευαστικές εργασίες που διήρκεσαν περίπου ενάμιση χρόνο, το Crystal αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για τη Βρετανική πρωτεύουσα και ένα από τα πιο «πράσινα» κτίρια του κόσμου. Η Siemens επένδυσε περίπου €35 εκατομμύρια στο συγκεκριμένο έργο. Το κτίριο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Wilkinson Eyre Architects και διαθέτει ένα αμφιθέατρο 270 θέσεων.


Ταυτόχρονα, φιλοξενεί και το μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο – έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων – για τη βιωσιμότητα στα αστικά κέντρα. Εκεί, εκτίθενται υπάρχουσες λύσεις υποδομών που κάνουν τη ζωή στα αστικά κέντρα πιο βιώσιμη, πιο ποιοτική και πιο φιλική προς το περιβάλλον. Στο Crystal, οι ειδικοί του Siemens Center of Competence Cities ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών και καινοτομιών για τις μελλοντικές αστικές υποδομές. Επιπλέον, ο συντονισμός των City Account Managers του Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων της Siemens θα διεξάγεται από το Crystal.


«Στα αστικά κέντρα ανά τον κόσμο πραγματοποιούνται επενδύσεις για τη βελτίωση της παροχής νερού, των ενεργειακών δικτύων, των συγκοινωνιακών συστημάτων και των κτιριακών υποδομών. Η αγορά αυτή υπολογίζεται ότι έχει αξία €300 δισεκατομμυρίων. Σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά, το Crystal θα μας βοηθήσει να εντείνουμε το διάλογο με τους πελάτες μας. Το Crystal είναι η «βιτρίνα», το σημείο επαφής και ο «εγκέφαλος» του Τομέα μας», δήλωσε ο Roland Busch, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Υποδομών και Αστικών Κέντρων. Με σχεδόν 87.000 εργαζόμενους, ο Τομέας διαθέτει βιώσιμες τεχνολογίες για τις αστικές περιοχές και τις υποδομές τους.


Μετά τα εγκαίνιά του, το Crystal θα φιλοξενήσει δύο συνέδρια. Στις 20 Σεπτεμβρίου, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς (UN Habitat) θα διοργανώσει το συνέδριο “Urban Planning for City Leaders”, στο οποίο θα συγκεντρωθούν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολεοδόμοι από όλο τον κόσμο. Στις 21 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο “Digital Life Design Cities”, το οποίο υποστηρίζεται από τον οργανισμό Hubert Burda Media, θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν απαντήσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και να διατυπώσουν τα οράματα τους για τις «έξυπνες πόλεις» του μέλλοντος.


Καλύπτοντας μια έκταση άνω των 6.300 τετραγωνικών μέτρων, το Crystal είναι υπόδειγμα ενεργειακής αποδοτικότητας. Το κτίριο καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια και εκπέμπει 65% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σύγκριση με αντίστοιχα κτίρια. Οι ανάγκες κλιματισμού και θέρμανσης του Crystal εξυπηρετούνται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς ένα φωτοβολταϊκό σύστημα παράγει «πράσινη» ενέργεια για το κτίριο, ενώ το βρόχινο νερό συλλέγεται προς χρήση. Βάσει των κριτηρίων των διεθνών αξιολογήσεων BREEAM και LEED για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, το Crystal αναμένεται να σημειώσει κορυφαίες επιδόσεις (αξιολογήσεις “Outstanding” και “Platinum” αντίστοιχα), γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο «πράσινα» κτίρια στον κόσμο.


Καλύπτοντας μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων, ο διαδραστικός εκθεσιακός χώρος θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μέλλον των αστικών υποδομών, εστιάζοντας στις δυνατότητες βιώσιμης κινητικότητας, τις κτιριακές τεχνολογίες, τα συστήματα για την παροχή ενέργειας και νερού και τις λύσεις για τον τομέα της υγείας. Το συνεδριακό κέντρο αποτελεί ένα ανεξάρτητο φόρουμ για μηχανικούς, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Το Crystal στεγάζει το πρώτο και μεγαλύτερο από τα τρία Centers of Competence Cities της Siemens. Το κέντρο του Λονδίνου προσφέρει στους ειδικούς της Siemens, αλλά και σε εξωτερικούς συνεργάτες, μια πλατφόρμα για την υλοποίηση ερευνών και την ανταλλαγή ιδεών. Τα δύο μικρότερα κέντρα πρόκειται να χτιστούν στη Σαγκάη και την Ουάσινγκτον. Το Crystal βρίσκεται στην ιστορική τοποθεσία Royal Victoria Docks, στην περιοχή του Newham. Το κτίριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 29 Σεπτεμβρίου.