1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την εξίσωση φόρου κίνησης και θέρμανσης
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την εξίσωση φόρου κίνησης και θέρμανσης

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την εξίσωση φόρου κίνησης και θέρμανσης

0

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προτείνει άδικα και μη βιώσιμα μέτρα που μόνο λύση δεν αποτελούν στο διογκούμενο πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά οτι η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα έχει δραματικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα και αμφίβολα οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία θα είναι αποκλειστικά προς όφελος των δανειστών και όχι της ενεργοποίηση της εθνικής οικονομίας.


Συγκεκριμένα, η αύξηση της τελικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα έχει βαρύτατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, όταν ήδη ολόκληρη η Ελλάδα αδυνατεί να αγοράσει πετρέλαιο για να ικανοποιήσει τη βασική ανάγκη της θέρμανσης -γεγονός που αποδεικνύεται άλλωστε και από το υπερβολικά χαμηλό επίπεδο των παραγγελιών-. Παράλληλα, το μέτρο αυτό οδηγεί τους πολίτες στην εντατικοποίηση της παράνομης υλοτομίας με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και τις οικονομικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που συνδέονται με τις δασικές εκτάσεις. Έτσι τα αποτελέσματα του μέτρου θα είναι δραματικά τόσο για την τσέπη όσο και για την υγεία των πολιτών, με αμφίβολο αποτέλεσμα στην πάταξη του λαθρεμπόριου.


Επιπλέον, η τυχόν μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την βιώσιμη πολιτική της προώθησης της κίνησης των πολιτών μέσω οχημάτων σταθερής τροχιάς. Βλέπουμε πάλι την κυβέρνηση να προωθεί την καταστροφική, για το περιβάλλον και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, χρήση αυτοκινήτων αντί να προσπαθεί ορθολογικά να περιορίσει το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου και να ευνοήσει την ευημερία και την κινητικότητα μέσω χαμηλών εισιτηρίων και αξιόπιστων δρομολογίων της δημόσιας συγκοινωνίας.


Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει οτι η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την αναζήτηση μιας λύσης διεξόδου από την πολλαπλή κρίση θα είναι μοιραία για τη χώρα για χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από τη διάρκεια της θητείας της.