1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Ανακοίνωση της Siemens Hellas για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών
Ανακοίνωση της Siemens Hellas για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών

Ανακοίνωση της Siemens Hellas για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών

0

Σε συνέχεια ανακοίνωσης της μητρικής εταιρείας σχετικά με τις στρατηγικές αλλαγές στη δραστηριοποίηση της Siemens στις ΑΠΕ και την αποεπένδυση από τον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, η Siemens Ελλάδος διευκρινίζει ότι οι δραστηριότητες της στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων συνεχίζονται κανονικά, χωρίς αλλαγές.


Για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού, σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας αφορά τον Τομέα Ενέργειας και συγκεκριμένα το Τμήμα που ασχολείται με ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά έργα (turnkey projects). Στην Ελλάδα, η Siemens δραστηριοποιείται στον κλάδο των φωτοβολταϊκών μέσω του Τομέα Βιομηχανίας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παροχή, διανομή και προώθηση φωτοβολταϊκών μετατροπέων (inverters). Η προαναφερθείσα ανακοίνωση δεν επιφέρει καμία αλλαγή στην δομή και την οργάνωση του Τομέα Βιομηχανίας της Siemens Ελλάδος, ούτε βεβαίως και στην εξυπηρέτηση των Ελλήνων πελατών που έχουν επιλέξει φωτοβολταϊκούς μετατροπείς της εταιρείας για τις εγκαταστάσεις τους.


Τέλος, σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες της Siemens στην ελληνική αγορά των φωτοβολταϊκών μετατροπέων εξακολουθούν να υποστηρίζονται από τη μητρική εταιρεία, η οποία εστιάζει στη συγκεκριμένη αγορά ως περιοχή ανάπτυξης για τη Siemens Ελλάδος.