1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Άδειες ΑΠΕ συνολικής ισχύος 700 MW
Άδειες ΑΠΕ συνολικής ισχύος 700 MW

Άδειες ΑΠΕ συνολικής ισχύος 700 MW

0

H ΡΑΕ έδωσε άδεια για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που φτάνουν τα 700 MW σε συνολική ισχύ, ενώ οι άδειες αφορούν κυρίως υπεράκτια αιολικά, βιομάζα, καθώς και έναν υβριδικό σταθμό.


Από τα αιολικά πάρκα που έλαβαν άδεια ξεχωρίζουν πέντε υπεράκτια πάρκα ισχύος 72 MW έκαστο, που σχεδιάζει η εταιρεία Φωτοβολταϊκά Ξηροπόταμου Α.Ε στην Εύβοια. Επίσης, η Τέρνα Ενεργειακή σχεδιάζει μη διασυνδεδεμένο αιολικό πάρκο ισχύος 30 MW στο Λασίθι και η E.S. Energy μη διασυνδεδεμένο αιολικό πάρκο ισχύος 16 MW στην Άνδρο.


Στα αιολικά επί ξηράς, άδειες για έξι έργα έλαβε η « Enerfarm 4 – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», τα οποία συνολικά αντιστοιχούν σε περίπου 100 MW. Επίσης, η Ναύκρατις Ενεργειακή έλαβε άδεια παραγωγής για αιολικό 39 MW στη Λάρισα και η Αιολική Ανεμόβαλε για πάρκο 35 MW στη Βοιωτία.


Στις υπόλοιπες τεχνολογίες, ηλιοθερμικό σταθμό 2,5 MW σχεδιάζει η «Κάρπαθος Ηλιοθερμικά» στην Κάρπαθο και υβριδικό σταθμό που συνδυάζει τα αιολικά με υδροηλεκτρικά και αντλιοταμίευση σχεδιάζει η Καρατζής Α.Ε. στο Ακρωτήριο Λίθινο Ηρακλείου, με προβλεπόμενη ισχύ 42, 36 και 39 MW αντίστοιχα. Τέλος, υπάρχουν και δύο άδειες παραγωγής που αφορούν δύο σταθμούς βιομάζας: Ο πρώτος είναι ισχύος 2,3 MW της Πεταλάς Ιωάννης & ΣΙΑ Ο.Ε στην Κάλυμνο, ενώ ο δεύτερος, ισχύος 5 MW, αποτελεί έργο της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες στα Τρίκαλα.