1. Home
  2. Φυσικό
  3. αέριο
  4. Διεθνές σεμινάριο Energy & Shipping του IENE
Διεθνές σεμινάριο Energy & Shipping του IENE

Διεθνές σεμινάριο Energy & Shipping του IENE

0

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, το Διεθνές Σεμινάριο “Energy and Shipping” του ΙΕΝΕ, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο ).


Το εφετινό “ Energy and Shipping”, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του “ International Chamber of Commerce – Hellas”, αποδεικνύει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του Ινστιτούτου για την ελληνική ναυτιλία και την πίστη του στις προοπτικές που ανοίγονται γι’ αυτήν μέσω της διασύνδεσής της με τον κλάδος της ενέργειας.


Χαιρετισμό στο σεμινάριο θα απευθύνει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, ενώ θα πρέπει να τονισθεί η αναβαθμισμένη παρουσία στο εφετινό 2ο “Energy and Shipping” του ΙΕΝΕ εκπροσώπων δυναμικών ελληνικών και ξένων ναυτιλιακών οίκων, μεγάλων εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και αναλυτών και ακαδημαϊκών.


Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης συγκαταλέγονται ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Γράτσος, ο κ. Νίκος Α. Βερνίκος Πρόεδρος του ICC-Hellas, ο Διευθυντής της Gibson Shipping Energy, με έδρα το Λονδίνο, κ. Steve Christy, ο κ. Christian Krohn-Hansen, Chartering Manager της StealthGas Inc., ο Καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αθηνών κ. Χαρίλαος Ψαραύτης, ο Καθηγητής Ανδρέας Γ. Μερίκας, Managing Director-Shipping Division της First Business Bank και Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και του Maritime Financial Management Lab του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Πρόεδρος της Dynacom Tankers Management Ltd, κ. Γιώργος Προκοπίου, ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Σπύρος Παλαιογιάννης, ο κ. Γεώργιος Πολυχρονίου, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής και Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΠΑ, ο κ. Γεώργιος Τεριακίδης, διευθυντής του Γραφείου Ανατολικής Μεσογείου, Εύξεινου Πόντου και Κασπίας του νορβηγικού νηογνώμονα (Det Norske Veritas), με έδρα την Αθήνα, ο Δρ. Κωνσταντίνος Γκόνης (Τμήμα Ερευνών της Barry Rogliano Salles, Παρίσι), ο κ. Παναγιώτης Μήτρου (RIC, Hellenic Lloyd’s S.A.), ο κ. Γιώργος Κουτίνας, (Insurance Expert, Koutinas SA), η κ. Helena Hauerhof ( City University, London), καθώς και ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ.


Το 2ο Διεθνές Σεμινάριο «Energy and Shipping» του ΙΕΝΕ θα επικεντρωθεί στις παρακάτω θεματικές:
– Energy cargoes and shipping
– Operations, technologies and special vessels (LNG, LPG, FSRU)
– Alternative methods of ship propulsion
– Overview of the global oil and gas markets – implications for shipping
– Financing and insurance


Κεντρικό άξονα του σεμιναρίου θα αποτελέσει η αυξανόμενη συμμετοχή της εμπορικής ναυτιλίας, και ιδιαίτερα του ελληνικού εφοπλισμού, στις μεταφορές ενεργειακών προϊόντων. Οι ενεργειακές πρώτες ύλες (αργό πετρέλαιο, oil products, LNG, LPG, άνθρακας) προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον ελληνόκτητο εμπορικό στόλο, γεγονός που αναμένεται να αναλυθεί διεξοδικά από τους προσκεκλημένους επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου της ενέργειας και της ναυτιλίας.


Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μία συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για τη σημασία των θαλάσσιων ενεργειακών μεταφορών στην ενεργειακή επάρκεια των περισσότερων χωρών του κόσμου και, κατ’ επέκτασιν, στην παγκόσμια οικονομία. Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης με τους ομιλητές κατά ενότητα έχει αναρτηθεί στο site του ΙΕΝΕ (www.iene.gr)