1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Φωτοβολταϊκά έργα της Sky Solar στην Ελλάδα

Φωτοβολταϊκά έργα της Sky Solar στην Ελλάδα

0

Η κινεζική Sky Solar ανακοίνωσε ότι συνέδεσε με το δίκτυο στις 28 Ιανουαρίου και 12 Μαρτίου φωτοβολταϊκά πάρκα 40MW και 30 MW έκαστο, ως μέρος ενός προγράμματος συνολικής ισχύος 70 MW στην χώρα μας.


solarPanelSkyΣημειώνεται ότι η Sky Solar ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 2007, προκειμένου να επωφεληθεί από τις υψηλές επιδοτούμενες τιμές στην ηλιακή ενέργεια, αλλά και την ηλιοφάνεια που χαρακτηρίζει την ελληνική επικράτεια.


Με αφορμή την σύνδεση των δύο μεγάλων φωτοβολταϊκών, ο πρόεδρος της Sky Solar, Σι Ουεϊλί, δήλωσε τα εξής: «Η επένδυση σε φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, αλλά και για τον ευρωπαϊκό στόχο. Με τους κατάλληλους φυσικούς πόρους μπορούμε να έχουμε ανταγωνιστικές τιμές ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, ενώ η ηλιακή ενέργεια μπορεί να βελτιώσει την κρίση χρέους και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη. Η αγορά ΑΠΕ της Ελλάδας έχει μεγάλες προοπτικές και η Sky Solar θα συνεχίσει να ενισχύει τις επενδύσεις και την λειτουργία των έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα».


tags: