1. Home
  2. Αιολική
  3. ενέργεια
  4. H ετήσια μελέτη του GWEC
H ετήσια μελέτη του GWEC

H ετήσια μελέτη του GWEC

0

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) κυκλοφόρησε την ετήσια μελέτη του για τον κλάδο, στην οποία σημειώνει ότι οδηγοί της ανάπτυξης θα είναι οι αναπτυσσόμενες χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.


Wind turbines farm«Μεγαλύτερος κίνδυνος για την συνεχή σταθερή ανάπτυξη του κλάδου είναι η πολιτική αβεβαιότητα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου, Στιβ Σόγιερ. Πέρυσι, οι προσθήκες αιολικών παγκοσμίως ανήλθαν σε 44,8 GW, με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύς έφτασε τα 282,5 GW, αυξημένη κατά 19%. Φέτος όμως, αναμένεται να σημειωθεί μια επιβράδυνση, προτού ο κλάδος ανακάμψει και πάλι από το 2014 και μετά. Στόχος, σύμφωνα με το GWEC, είναι να φτάσει η εγκατεστημένη ισχύς τα 536 GW ως το 2017.


Όσον αφορά τις επιμέρους αγορές, στην Ευρώπη παρατηρείται επιβράδυνση, καθώς οι οικονομίες και η ίδια η Ε.Ε. προσπαθούν να καλύψουν το κόστος της μετάβασης προς τις ΑΠΕ. Την ίδια στιγμή όμως, η Κίνα προβλέπεται να εγκαταστήσει 18 GW αιολικών φέτος και να ξεπεράσει και πάλι την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε ετήσια βάση.
Τέλος, στη Βραζιλία αναμένεται να συνδεθούν φέτος 2 GW αιολικών και στη Νότια Αφρική άλλα 500 MW.