1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Ανακοίνωση “Σπάρτακου” για την εκλογή Φωτόπουλου
Ανακοίνωση “Σπάρτακου” για την εκλογή Φωτόπουλου

Ανακοίνωση “Σπάρτακου” για την εκλογή Φωτόπουλου

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής του Σωματείου “Σπάρτακος” για την εκλογή του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, καταγγέλοντας εμπλοκή της Διοίκησης.


spartakos1«Με τη βοήθεια της διοίκησης της ΔΕΗ προς το ψηφοδέλτιο του υπόδικου Φωτόπουλου, του Ρίζου και της παρέας τους», εξελέγη ως ένας εκ των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στο δ.σ. της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος Γ. Αδαμίδης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚΕ στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα δ.σ. της ΔΕΗ και των θυγατρικών της.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του σωματείου που εκπροσωπεί κυρίως εργαζόμενους στις μονάδες παραγωγής της μητρικής ΔΕΗ, ρίχνει ευθείες βολές και στην παράταξη ΣΑΔ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ανίερες συμμαχίες, ενώ αφήνει και αιχμές για «σωβινιστική» αντιμετώπιση του ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ-Συνεργασία, αφού στις κάλπες που ψήφισαν οι εργαζόμενοι των κεντρικών υπηρεσιών το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο πήρε μόνο 25 ψήφους και στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης μόνο 19.


Εν τέλει το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο έχασε τη δεύτερη θέση και την εκπροσώπησή του στο δ.σ. της ΔΕΗ για 48 ψήφους. Στις εκλογές αυτές, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ που εκλέγει τον ένα από τους δύο εκπροσώπους εργαζομένων στο δ.σ. της μητρικής ΔΕΗ και τους μοναδικούς εκπρόσωπους στα δ.σ. των θυγατρικών ΔΕΔΔΗΕ (πρώην γενική διεύθυνση διανομής) και ΑΔΜΗΕ (πρώην γενική διεύθυνση μεταφοράς).