1. Home
  2. Φυσικό
  3. αέριο
  4. Η GDF Suez συμμετέχει κατά 9% στο Nabucco
Η GDF Suez συμμετέχει κατά 9% στο Nabucco

Η GDF Suez συμμετέχει κατά 9% στο Nabucco

0

Μερίδιο περίπου 9% στο Nabucco West απέκτησε η γαλλική εταιρία κοινής ωφελείας GDF Suez SA από την αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, OMV AG.


nabucco haritaΜε την εξαγορά, η GDF αντικαθιστά τη γερμανική RWE η οποία πούλησε τη συμμετοχή της στον αγωγό, 17%, προς την OMV, έναν από τους κύριους συμμετέχοντες στην κοινοπραξία για τον αγωγό, τον Απρίλιο.


Όπως ανακοίνωσε η OMV, η συμφωνία με την GDF Suez αναμένεται να κλείσει στο β΄ εξάμηνο του 2013 και οι εταιρείες έχουν συμφωνήσει να μην αποκαλύψουν το ποσό της εξαγοράς ή άλλους όρους της συμφωνίας.


Ο Nabucco West είναι ένας από τους δύο εναπομείναντες αγωγούς για να μεταφέρουν φυσικό αέριο από την Κασπία μέσω της κοινοπραξίας Shah Deniz στην Ευρώπη, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της περιοχής από ρωσικό αέριο.


Εάν η τελική απόφαση αποτύχει εις όφελος του Nabucco West, η μετοχική δομή του αγωγού θα δεχθεί άλλο ένα ταρακούνημα καθώς η κοινοπραξία Shah Deniz έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα λάβει τουλάχιστον 50% ποσοστό σε οποιονδήποτε αγωγό επιλεγεί τον Ιούνιο.