1. Home
  2. Νέα
  3. Χαλκιδική: Επιστολή προς Σαμαρά
Χαλκιδική: Επιστολή προς Σαμαρά

Χαλκιδική: Επιστολή προς Σαμαρά

0

Σε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, οι Επιτροπές Κατοίκων Χαλκιδικής διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.


samaras 01Την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην γίνει η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής επισημαίνουν οι επιτροπές κατοίκων που αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού, σε επιστολή τους που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, κ.Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη διαβεβαίωση που έδωσε σήμερα σε αντιπροσωπεία μεταλλωρύχων στη Θεσσαλονίκη ότι θα προχωρήσει η εν λόγω επένδυση. Ο δρόμος του αγώνα είναι γι’ αυτούς χωρίς γυρισμό, τονίζουν, καταφέρονται εναντίον του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει «καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατικού κράτους» στη Χαλκιδική κι έχει «εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας, άθλιας προπαγάνδας και κρατικής καταστολής.


Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση πέτυχε να μετατρέψει μια ολόκληρη κοινωνία σε «πυρήνα αντίστασης» που εμπνέει τα κινήματα σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζουν. Από την πλευρά τους οι μεταλλωρύχοι, που είναι υπέρ της εξόρυξης χρυσού, είπαν στον πρωθυπουργό ότι επιθυμούν ανάπτυξη, εργασία και ειρήνη στην περιοχή και κάλεσαν τον κ. Σαμαρά να επισκεφθεί τον χώρο της επένδυσης.