1. Home
  2. Νέα
  3. Τύπος
  4. Κέρδη και αξιοπρέπεια
Κέρδη και αξιοπρέπεια

Κέρδη και αξιοπρέπεια

0

«Πήγαμε καλά το 2013. Αυτό που μπορώ να πω για το 2014, είναι ότι θα είμαστε πάλι όλοι μαζί». Αυτά είπε ο διευθυντής των μεταλλείων Γερακινής της εταιρείας «Ελληνικοί Λευκόλιθοι» και χειροκροτήθηκε.


Της Χριστίνας Κοψίνη
Καθημερινή, 21/01/2014


ellinikoi leykolithoiΔεν είπε ούτε «εύχομαι να είμαστε» ούτε «μακάρι να είμαστε όλοι μαζί». Δεν ταλαντεύτηκε λέγοντας: «Ισως, εάν όλα πάνε καλά θα είμαστε μαζί», με κάποιες υποσημειώσεις.Ο διευθυντής ήταν απόλυτα σαφής: «Θα είμαστε μαζί». Τίποτε παραπάνω. Και σε αυτή τη σύντομη πρόταση συμπυκνώθηκε η σταθερότητα ζωής 320 οικογενειών. Τόσοι είναι οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Αλλωστε, όλοι ξέρουν ότι «οι Ελληνικοί Λευκόλιθοι δεν απέλυσαν μέσα στην κρίση». Εχουν σχέδιο και ήταν πάντα μια νοικοκυρεμένη βιομηχανία. Και όσοι βρέθηκαν εκεί, στην κοπή της πίτας των εργαζομένων, και άκουσαν τον διευθυντή των μεταλλείων Γερακινής στη Χαλκιδική, συγκινήθηκαν.


Βεβαίως, όπως θα έλεγαν και οι αναλυτές, η επιχειρηματικότητα δεν μετριέται με το συναίσθημα, αλλά με τους δείκτες. Μόνο που σε αυτούς συχνά ξεχνούν τον δείκτη της ηθικής επιχειρηματικότητας και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η εταιρεία δεσπόζει στην αγορά καυστικής και δίπυρης μαγνησίας. Εξάγει το 93% της παραγωγής της, σε 5 ηπείρους και 35 χώρες, με 7 διαφορετικά εμπορικά σήματα, στηριζόμενη όχι αποκλειστικά στο εργασιακό κόστος αλλά υλοποιώντας επενδύσεις ύψους άνω των 32 εκατ. ευρώ, προηγμένες τεχνολογίες εξόρυξης, όπως είναι η νέας γενιάς μαγνητικοί και φωτοοπτικοί διαχωριστές, που έχουν αναπτυχθεί από την ίδια. Και ταυτοχρόνως πρόκειται για μια μεταλλευτική επιχείρηση προσηλωμένη στην οικολογική αποκατάσταση του περιβάλλοντος…