1. Home
  2. Νέα
  3. Επιτυχημένες ασκήσεις ετοιμότητας Energean Oil&Gas
Επιτυχημένες ασκήσεις ετοιμότητας Energean Oil&Gas

Επιτυχημένες ασκήσεις ετοιμότητας Energean Oil&Gas

0

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δύο ασκήσεις καταπολέμησης πυρκαγιάς και περίθαλψης τραυματία στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου της Energean Oil & Gas στην Καβάλα.


prinos2Το υποθετικό συμβάν στις χερσαίες εγκαταστάσεις αφορούσε κατάσβεση φωτιάς που προκλήθηκε από διαρροή αργού πετρελαίου, με ταυτόχρονη υποτιθέμενη βλάβη στο τοπικό χειριστήριο της αντλίας που είχε ως αποτέλεσμα να απειληθεί η δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαιομένων νερών και ο εξοπλισμός του βιολογικού καθαρισμού. Το υποτιθέμενο συμβάν περιελάμβανε και τραυματισμό χειριστή με μεταφορά του από το ασθενοφόρο όχημα της εταιρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Η άσκηση διήρκησε 22 λεπτά.


Το υποθετικό συμβάν στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις αφορούσε κατάσβεση φωτιάς που προκλήθηκε από διαρροή αργού πετρελαίου στην εξέδρα Δέλτα. Ενεργοποιήθηκε άμεσα το σύστημα έκτακτης κράτησης των εξεδρών και επενέβη το άγημα πυρόσβεσης, το οποίο αποσόβησε τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ένας χειριστής προσβλήθηκε από υδρόθειο και μεταφέρθηκε στο σκάφος επιφυλακής για διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αφού πρώτα του δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες με χρήση φορητής συσκευής ανάνηψης. Η άσκηση διήρκησε 16 λεπτά.


Τόσο το προσωπικό όσο και οι υποδομές της Energean Oil ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία και στις δύο ασκήσεις. Υπενθυμίζεται ότι κατά το 2013 δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως ατύχημα στις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου της εταιρείας στην Καβάλα.