1. Home
  2. Το
  3. θέμα
  4. της
  5. ημέρας
  6. Στη σωστή διάσταση…
Στη σωστή διάσταση…

Στη σωστή διάσταση…

0

Μπορεί κάποιες ειδήσεις να φαίνονται με πρώτη ματιά εντυπωσιακές, όμως η εμπειρία έχει δείξει ότι χρειάζεται πάντα μία δεύτερη ανάγνωση τους για να δοθεί η σωστή τους διάσταση.


Γράφει ο Αριστείδης Ζευγίτης


pylon_energy_high_tensionΈτσι λοιπόν θα πρέπει να δούμε ψύχραιμα την είδηση που διαβάσαμε περί ύπαρξης ενδιαφέροντος για το νομοσχέδιο που αφορά στην δημιουργία και ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», από πρεσβείες κοινοτικών και μη κρατών, που ζήτησαν μεταφράσεις του κειμένου προκειμένου να ενημερώσουν ενεργειακές εταιρείες.


Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, το κείμενο του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» ζήτησαν οι πρεσβείες της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας από τις χώρες της ΟΝΕ όπως και της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ.


Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη ότι αυτό είναι πάγια τακτική στις περιπτώσεις μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων, για ενημέρωση των επιχειρήσεων κάθε χώρας. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι περισσότερο, αφού ουδείς γνωρίζει τι προτίθεται να κάνει κάθε εταιρία.Είναι αυτονόητο ότι οι εταιρείες έχουν τα δικά τους κριτήρια για τη συμμετοχή ή όχι σε παρόμοιους διαγωνισμούς. Οπότε το ενδιαφέρον της πρεσβείας δεν συνεπάγεται και ενδιαφέρον εταιριών.


Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ενδιαφέρον.Απλά πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τα πράγματα, ειδικά στο οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα, στην πραγματική τους διάσταση. Γιατί μερικές φορές είναι καλύτερα να μην περιμένεις οτιδήποτε από το να καλλιεργείς φρούδες ελπίδες. Και αυτό το φαινόμενο το έχουμε δει πάρα πολλές φορές στη χώρα μας και το πληρώνουμε σε πολλές περιπτώσεις..