1. Home
  2. Ηλιακή
  3. ενέργεια
  4. Αντίθετοι οι αγρότες Έβρου στην πρόταση ΠΣΑΦ
Αντίθετοι οι αγρότες Έβρου στην πρόταση ΠΣΑΦ

Αντίθετοι οι αγρότες Έβρου στην πρόταση ΠΣΑΦ

0

Την αντίθεσή τους στην πρόταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ) για οριζόντια μείωση των εγγυημένων τιμών FIT στα 380 ευρώ/Mwh για όσους συνδέθηκαν ως τις 31/1/2013 και στα 360 ευρώ/Mwh για όσους συνδέθηκαν μεταγενέστερα εκφράζουν με επιστολή τους οι ιδιοκτήτες αγροτικών φωτοβολταϊκών πάρκων του Έβρου.


pv field1Όπως τονίζουν οι ίδιοι σε επιστολή τους, «είμαστε μία ομάδα αγροτών – ιδιοκτητών φωτοβολταικών πάρκων του Ν. Έβρου που κατασκευάσαμε τα πάρκα μας το 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012. Ορισμένοι είμαστε και μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Αγροτικών Φωτ/κών (Π.Σ.Α.Φ.). Στο σύνολο της επικράτειας εκτιμούμε πως υπερβαίνουμε τους 250 αυτής της περιόδου.


Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τυχαία από forum και όχι από τον Π.Σ.Α.Φ. (όπως θα έπρεπε), ότι το προεδρείο του Συλλόγου κατέθεσε πρόταση για οριζόντια μείωση των εγγυημένων τιμών FIT στα 380 ευρώ/Mwh για όσους συνδέθηκαν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2013 και 360 ευρώ/Mwh για τους υπόλοιπους που συνδέθηκαν μετά, σε αντικατάσταση των αναλογικών τιμών που διατυπώσατε στο άρθρο 1 του Σχεδίου Νόμου που αναρτήθηκε στο opengov.


Επειδή η παραπάνω πρόταση είναι φωτογραφική και άδικη και προκειμένου να λάβετε την σωστή απόφαση για την τελική υιοθέτηση ή απόρριψή της, θέτουμε υπ’ όψη σας τα παρακάτω:
α) Ο Σύλλογος εκπροσωπεί μόνο το 30% των αγροτικών Φ/Β πανελλήνια.
β) Η απόφαση για την συγκεκριμένη πρόταση ελήφθη από το Δ.Σ. ερήμην και εν αγνοία των θιγομένων μελών που όχι μόνο δεν συμμετείχαν στη λήψη της, αλλά ούτε και εκ των υστέρων ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό της (προφανώς εκτιμήθηκε πως θα υπάρχουν αντιρρήσεις).
γ) Οι σταθμοί όλων των μελών του Δ. Σ. είναι κατασκευασμένοι μετά το 3ο τρίμηνο του 2012 με κόστος ασυγκρίτως μικρότερο από το δικό μας, και η οριζόντια πρόταση ευνοεί πρωτίστως τα προσωπικά τους συμφέροντα και βλάπτει τα δικά μας.
δ) Είναι αυτονόητο πως δε συμφωνούμε με την πρόταση σε ότι αφορά την τροποποίηση του άρθρου 1, και άρα τα περί ομόθυμης αποδοχής που δημοσιεύονται από τον γραμματέα του συλλόγου και διαχειριστή της ιστοσελίδας στο afo.gr δεν ισχύουν. Τυχόν επίκληση ομοθυμίας από το προεδρείο κατά τις συναντήσεις σας είναι παραπλανητική.


Ελπίζοντας πως θα πρυτανεύσει το κράτος δικαίου σας καλούμε στην τελική σας πρόταση να στηρίξετε την αναλογικότητα και να μην υιοθετήσετε την οριζόντια πρόταση του προεδρείου του συλλόγου».