1. Home
  2. Νέα
  3. 3o Ενεργειακό Συμπόσιο στην Κύπρο
3o Ενεργειακό Συμπόσιο στην Κύπρο

3o Ενεργειακό Συμπόσιο στην Κύπρο

0

Σημείο αναφοράς για τα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου θα αποτελέσει το 3ο Ενεργειακό Συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 27 και 28 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.


oil rig3Στο επίσημο δείπνο του Συμποσίου που θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης 27 Μαρτίου θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ενεργειακά θέματα.


Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στο τεχνοκρατικό μέρος του Συμποσίου, θα μιλήσουν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γ. Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας κ. Γ. Μανιάτης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Ομήρου και αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.


Επίσης, θα μιλήσουν 25 περίπου ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, υψηλόβαθμα στελέχη πετρελαιακών εταιρειών, κρατικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι ενεργειακών “think tanks” και άλλοι από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Τίτλος του Συμποσίου είναι “Η Συμβολή της Κύπρου στη Νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική” και πρόκειται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων του ενεργειακού τομέα, όπως η ενεργειακή στρατηγική στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, η αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, η αγορά ηλεκτρισμού, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και η ενεργειακή αποδοτικότητα.


Πιο συγκεκριμένα η θεματολογία του 3ου Ενεργειακού Συμποσίου θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
· Η ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής για το 2020.
· Οι έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, το νέο ενεργειακό μίγμα και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή.
· Οι ενεργειακοί διάδρομοι της ΝΑ Ευρώπης και ο ρόλος της Κύπρου.
· Οι βασικές ενεργειακές υποδομές για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Κύπρου με παρουσιάσεις εταιρειών που συμμετέχουν στις έρευνες και γενικά στην όλη διαδικασία.
· Η αναδιοργάνωση και φιλελευθεροποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο εν όψει του νέου μοντέλου λειτουργίας (3ο Ενεργειακό Πακέτο κ.λπ)
· Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ενεργειακή αποδοτικότητα, συμπαραγωγή, εξοικονόμηση ενέργειας και οι επιπτώσεις στις επενδύσεις και στη δημιουργία απασχόλησης


Το Ενεργειακό Συμπόσιο οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την Εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων και Συνεδρίων FMW Financial Media Way.


Το Συμπόσιο είναι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ και Χορηγοί του ανέλαβαν η ΔΕΠΑ Ελλάδας, η WARTSILA και η KPMG. Υποστηρικτές του Συμποσίου είναι οι J&P, Marsh, AHK και CIPA.


Επίσημος αερομεταφορέας είναι οι Κυπριακές Αερογραμμές και χορηγοί επικοινωνίας ο Φιλελεύθερος, η Cyprus weekly και η τηλεόραση του ΑΝΤ.


Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Συμπόσιο μπορούν να επικοινωνήσουν με την FMW Financial Media Way στο τηλέφωνο: 00357-22342005 και στο e-mail: info@fmw.com.cy