1. Home
  2. Θέρμανση
  3. -
  4. κλιματισμός
  5. Το σύστημα ClimaPRO της Climaveneta
Το σύστημα ClimaPRO της Climaveneta

Το σύστημα ClimaPRO της Climaveneta

0

Το σύστημα ClimaPRO της Climaveneta αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα του ελέγχου και της διαχείρισης υδραυλικών εγκαταστάσεων ψυκτών και αντλιών θερμότητας.


climaproΤο ClimaPRO εγγυάται την ενεργή βελτιστοποίηση της λειτουργίας ολόκληρης της εγκατάστασης ελέγχοντας και ρυθμίζοντας κάθε εξάρτημα που σχετίζεται άμεσα με την παραγωγή και διανομή της θερμικής ενέργειας (ψύξη / θέρμανση), δηλαδή τους ψύκτες και τις αντλίες θερμότητας, τις αντλίες κυκλοφορίας νερού καθώς και τις συσκευές απορρόφησης ή απόρριψης θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον, όπως τους πύργους ψύξης για παράδειγμα.


Ειδικότερα, το σύστημα ClimaPRO καταγράφει σε πραγματικό χρόνο λειτουργίας όλες τις μεταβλητές της εγκατάστασης για κάθε επιμέρους εξάρτημα/συσκευή και για κάθε επιμέρους κλάδο του συστήματος, μέσω γραμμών σειριακής επικοινωνίας και μέσω αναλογικών σημάτων. Τα δεδομένα που λαμβάνονται συγκρίνονται στη συνέχεια με τα στοιχεία σχεδιασμού κάθε μονάδας σε διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας, επιτρέποντας έτσι την εφαρμογή στρατηγικών ελέγχου βασισμένων σε δυναμικούς αλγορίθμους που λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Με βάση τις τιμές αυτές, ένα προηγμένο σύστημα διάγνωσης επιτρέπει την αξιολόγηση της απόδοσης κάθε επιμέρους μονάδας, μεταφράζοντας τα δεδομένα σε ευανάγνωστες πληροφορίες με σκοπό την απλοποίηση και βελτιστοποίηση των εργασιών συντήρησης.


Το πρόγραμμα “Chart Builder” του ClimaPRO επιτρέπει τη γραφική απεικόνιση των μεταβολών των κυρίως παραμέτρων λειτουργίας. Το πρόγραμμα “Reporting” του ClimaPRO επιτρέπει την αποστολή αναφορών σε επιλεγμένους χρήστες, περιέχοντας δεδομένα και την κατάσταση του συστήματος για τις κυρίως μονάδες /εξαρτήματα, καθώς και τον υπολογισμό των ενεργειακών δεικτών για κάθε μονάδα αλλά και για ολόκληρη την εγκατάσταση.


Η προσβασιμότητα στο σύστημα ClimaPRO εξασφαλίζεται από έναν ολοκληρωμένο web server, ο οποίος το καθιστά ορατό από κάθε Η/Υ εξοπλισμένο με ένα πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο, είτε τοπικά είτε από απόσταση.