1. Home
  2. Αιολική
  3. ενέργεια
  4. Siemens: Παραγωγική μονάδα για υπεράκτια αιολικά
Siemens: Παραγωγική μονάδα για υπεράκτια αιολικά

Siemens: Παραγωγική μονάδα για υπεράκτια αιολικά

0

Η Siemens επενδύει περισσότερα από €190 εκατομμύρια (160 εκατομμύρια Στερλίνες) για την ανάπτυξη μιας νέας παραγωγικής μονάδας εξοπλισμού για υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στη Μεγάλη Βρετανία.


DΗ εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στην παραγωγή πτερυγίων ρότορα για τις ανεμογεννήτριες της κατηγορίας των 6 Megawatt, καθώς και στην εγκατάσταση ενός νέου κέντρου logistics και σέρβις στο Green Port Hull. Τη νέα επένδυση της εταιρείας ανακοίνωσαν ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron και ο Michael Suess, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Ενέργειας.


«Η απόφασή μας να αναπτύξουμε μια μονάδα παραγωγής για υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στην Αγγλία είναι μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής μας. Επενδύουμε σε αγορές με αξιόπιστες συνθήκες που μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα εργοστάσια μας μπορούν να λειτουργήσουν στη μέγιστη παραγωγική δυνατότητά μας. Η Βρετανική ενεργειακή πολιτική δημιουργεί ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την επέκταση του τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, αναγνωρίζει τη δυναμική της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου χαρτοφυλακίου της παραγωγής ενέργειας», δήλωσε ο Michael Suess, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Ενέργειας της εταιρείας.


Η αγορά της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας έχει διπλασιαστεί μέσα σε δύο χρόνια, φτάνοντας σχεδόν τα 10 Gigawatt. Μέχρι το 2020, μόνο στη θάλασσα πρόκειται να εγκατασταθεί συνολική ισχύς 14 Gigawatt, συνδυάζοντας τους περιβαλλοντικούς στόχους της χώρας με την ασφαλή προμήθεια ενέργειας. Προς το παρόν, έργα άνω των 40 Gigawatt περιλαμβάνονται στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της χώρας.


Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron τόνισε: «Το εποικοδομητικό πολιτικό περιβάλλον της χώρας επιτρέπει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο της αιολικής ενέργειας, ενώ προωθεί και ένα αξιόπιστο και πιο βιώσιμο ενεργειακό μείγμα».


Η Siemens και η βρετανική Associated British Ports (ABP), συνεργάτιδα εταιρεία για την τοπική αγορά, θα επενδύσουν συνολικά €371 εκατομμύρια (310 εκατομμύρια Στερλίνες) σε αυτό το έργο. Οι επενδύσεις αυτές θα ενισχύσουν την ισχυρή αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ θα τονώσουν και την τοπική αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν άμεσα 1.000 νέες θέσεις εργασίας, με 550 από αυτές να αφορούν την παραγωγή πτερύγιων ρότορα για ανεμογεννήτριες και 450 το κέντρο που θα δημιουργηθεί στο Green Port Hull. Επιπλέον θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και έμμεσα την αγορά προμηθειών.


Η Siemens είναι ένας κορυφαίος πάροχος ανεμογεννητριών, συνδέσεων δικτύου και υπηρεσιών για χερσαίες και υπεράκτιες μονάδες αιολικής ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 2.200 χερσαίες και υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στη χώρα, η οποία αποτελεί την πιο σημαντική αγορά αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Σήμερα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών πάρκων που διαθέτουν εξοπλισμό της Siemens ξεπερνά τα 5.000 Megawatt. Συνεπώς, η τεχνολογία αιχμής της Siemens αξιοποιείται σχεδόν για τη μισή ισχύ αιολικής ενέργειας που είναι εγκατεστημένη στη Μεγάλη Βρετανία. Η Siemens διαθέτει σχεδόν 14.000 εργαζόμενους στη Μεγάλη Βρετανία, 1.500 εκ των οποίων απασχολούνται στη Βρετανική αγορά αιολικής ενέργειας.


Η έναρξη της λειτουργίας της μονάδας Green Port Hull έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2016, με την έναρξη της παραγωγής ροτόρων να αναμένεται το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Η μονάδα αναμένεται να φτάσει στην πλήρη παραγωγική ικανότητά της στα μέσα του 2017. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα υποστηρίξουν τη Μεγάλη Βρετανία στην προσπάθειά της να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους και να καλύψει το ένα τέταρτο (1/4) των αναγκών της για ηλεκτρισμό μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020.


Οι λύσεις αιολικής ενέργειας και οι σχετικές υπηρεσίες αποτελούν μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Περίπου το 43% των συνολικών εσόδων της εταιρείας προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις, αναδεικνύοντας τη Siemens σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών παγκοσμίως.


Περισσότερες πληροφορίες για τη μονάδα Green Port Hull είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.greenporthull.co.uk/


tags: