1. Home
  2. Νέα
  3. Βραβείο Energy Star στην LG
Βραβείο Energy Star στην LG

Βραβείο Energy Star στην LG

0

Η LG τιμήθηκε με το Βραβείο “2014 Energy Star – Partner of the Year–Sustained Excellence Award”.


lg energy starΟ Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντας αναγνωρίζει τις προσπάθειες της LG να προστατεύσει το περιβάλλον μέσω Ανώτερων Επικοινωνιών Ενεργειακής και Κλιματικής Απόδοσης. Η LG Electronics αναγνωρίστηκε από τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA) λαμβάνοντας τον τίτλο “2014 ENERGY STAR Partner of the Year-Sustained Excellence Award”, την υψηλότερη διάκριση που απονέμει η ENERGY STAR στους εταίρους της. Η LG τιμήθηκε επιπλέον με το “2014 ENERGY STAR Partner of the Year-Climate Communications Award”, που απονεμήθηκε φέτος για πρώτη φορά.


Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος, η LG αναγνωρίστηκε ως “ENERGY STAR Partner of the Year” για τον συνεχή ηγετικό ρόλο της στην προστασία του περιβάλλοντος κατασκευάζοντας και προωθώντας προϊόντα με εξαιρετική απόδοση ενέργειας αλλά και για τη διαρκή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις σημαντικές θετικές επιδράσεις που οι ενεργειακά αποδοτικές συμπεριφορές μπορούν να έχουν στο περιβάλλον.


Για τη χρονιά που πέρασε, οι Αμερικάνοι καταναλωτές, αγόρασαν περισσότερα από 1,6 εκατ. προϊόντα της LG που είχαν λάβει τη διάκριση “ENERGY STAR Most Efficient 2013”, η οποία βοηθά τους καταναλωτές να αναγνωρίσουν εύκολα τα πιο αποδοτικά προϊόντα ανάμεσα σ’αυτά που έχουν κερδίσει το σήμα “ENERGY STAR”. Η LG αύξησε τον αριθμό των πιο Αποδοτικών μοντέλων της κατά 55% για το 2013 σε σχέση με το 2012, και επιπλέον αύξησε το ποσοστό των συνολικών της πωλήσεων σε δολάρια από προϊόντα με το σήμα ENERGY STAR κατά 13% σε σχέση με το 2012.


Η LG επιπλέον επέκτεινε προγράμματα σχεδιασμένα για να αλλάξουν τις καταναλωτικές συμπεριφορές. Το 2013 η εταιρία απέσπασε περισσότερα από 2 δισ. consumer impressions, επεκτείνοντας σε εθνικό επίπεδο την εκστρατεία στη δημόσια εκπαίδευση και στις ευρύτερες κοινότητες. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια συντέλεσε η συνεχής υποστήριξη της LG στην ομάδα “Team ENERGY STAR”, μία πολυετή πρωτοβουλία από το πρόγραμμα ENERGY STAR που προτρέπει τα παιδιά να βοηθούν τις οικογένειές τους ώστε να κάνουν οικονομία στο σπίτι τόσο σε ενέργεια όσο και σε χρήματα, ενώ ταυτόχρονα τα ενημερώνει για τα οφέλη του περιβάλλοντος από ενεργειακά αποδοτικές συμπεριφορές. Η εταιρία συνεργάστηκε με τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος και την Οργάνωση PTO Today, επιβραβεύοντας συνολικά 50 οικογένειες που συμμετείχαν στην εκστρατεία (κυρίως με πιστοποιημένα προϊόντα LG με το σήμα ENERGY STAR).


«Ως μακροπρόθεσμος συνεργάτης της ENERGY STAR, η LG είναι εξαιρετικά περήφανη που αναγνωρίζεται από τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος για τον συνεχή ηγετικό ρόλο και την μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στην εξοικονόμηση ενέργειας με τις διακρίσεις “ENERGY STAR Sustained Excellence and Climate Communications”», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της LG Electronics USA William Cho. «Η LG εργάζεται συνεχώς για τη μείωση των εκπομπών αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και βοηθά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής διαθέτοντας ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα αλλά και ενημερώνοντας διαρκώς τους καταναλωτές για το πώς με απλές ενέργειες μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κορυφαίες εταιρίες και οργανισμοί μέσα από την συμμετοχή τους στο ENERGY STAR δίνουν το έναυσμα για ένα περισσότερο ενεργειακά αποδοτικό μέλλον. Μέσα στο 2013 με τη βοήθεια του ENERGY STAR οι Αμερικάνικες οικογένειες και εταιρίες έχουν εξοικονομήσει 297 δισ. USD από λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και επιπλέον απέτρεψαν την εκπομπή παραπάνω από 2,1 δισ. μετρικών τόνων εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.


«Η LG έχει κερδίσει το υψηλότερο βραβείο ENERGY STAR, το “2014 Partner of the Year- Sustained Excellence Award” λόγω της ακλόνητης δέσμευσής της να ενημερώνει και να βοηθά τους καταναλωτές ώστε να γίνονται ολοένα και περισσότερο ενεργειακά αποδοτικοί», δήλωσε ο Αναπληρωτής Διαχειριστής του Οργανισμού Προστασίας Περιβάλλοντος Bob Perciasepe. «Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές Marketing και Επικοινωνιών, η LG βοηθάει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Ένα ενημερωμένο κοινό μπορεί να κάνει πιο έξυπνες επιλογές στις αγορές του και την επίδραση που αυτές έχουν στο περιβάλλον και στο μεταβαλλόμενο κλίμα μας».


Τα Βραβεία Αριστείας “2014 Partner of the Year” απονέμονται σε οργανισμούς προκειμένου να αναγνωριστεί η συμβολή τους στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέσω της υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Οι νικητές έχουν μειώσει τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου θέτοντας και επιτυγχάνοντας υψηλούς και δύσκολους στόχους και χρησιμοποιώντας καινοτόμες προσεγγίσεις ενεργειακής απόδοσης. Τα βραβεία επιπλέον αναγνωρίζουν τη συνεχή επιτυχημένη πορεία στο πρόγραμμα ENERGY STAR, και περιλαμβάνουν ενεργειακά – αποδοτικά προϊόντα, υπηρεσίες, νέες κατοικίες και κτίρια στον εμπορικό, βιομηχανικό και δημόσιο τομέα.


Η LG και άλλοι νικητές των Βραβείων 2014 επιλέγονται μεταξύ των 16.000 οργανισμών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ENERGY STAR. Επιπρόσθετα στην αναγνώριση της το 2014, η LG είναι μία από τους 10 συνέταιρους του ENERGY STAR που λαμβάνει το Βραβείο “Climate Communications Award”, ένα πρωτοεμφανιζόμενο βραβείο για το 2014 που τιμά τις εξαιρετικές της προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση των πελατών της σχετικά με την κλιματική αλλαγή.


Η LG Electronics, ανάμεσα σε άλλες εταιρείες, θα βραβευθεί στη σχετική ετήσια τελετή απονομής βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον, στις 29 Απριλίου 2014.
Το πρόγραμμα Energy Star ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η εφαρμογή του και σε άλλες παγκόσμιες αγορές βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις.


tags: