Home Νέα 8th SE Europe Energy Dialogue
8th SE Europe Energy Dialogue

8th SE Europe Energy Dialogue

0
0

Το όγδοο κατά σειρά “SE Europe Energy Dialogue” του ΙΕΝΕ θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στις 11 – 12 Ιουνίου.


ieneΥπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. και σε συνεργασία με το World Energy Council ( WEC), το “8 th SE Europe Energy Dialogue” έχει ως κεντρικό τίτλο “ The New Energy Mix”, θέλοντας να υπογραμμίσει την ανάγκη για ένα νέο ενεργειακό μείγμα τόσο στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης όσο και ευρύτερα, σε μία κρίσιμη οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία.


Ειδικότερα, την συμμετοχή τους στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του ΙΕΝΕ έχουν ήδη επιβεβαιώσει ο Ενεργειακός Αναλυτής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), κ. Timur Topalgoekceli, ο Διευθυντής του Energy Community Secretariat, κ. Janez Kopac και ο Συντονιστής Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ κ. Yurdakul Yigitguden.


Επίσης, ομιλητές στο “8 th SEEED” θα είναι εξέχοντα στελέχη ενεργειακών φορέων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια της ΝΑ Ευρώπη, όπως ο εκτελεστικός διευθυντής του φορέα διαχείρισης των δημοπρασιών ηλεκτρικού ρεύματος για διασυνδέσεις ( Coordinated Auctions Office – CAO), με έδρα την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, κ. Aleksandar Mijuskovic, ο κ. Roland Wolk, επικεφαλής του Τομέα Marketing και Πωλήσεων του Central European Gas Hub AG ( CEGH) με έδρα την Αυστρία, ο κ. Gokhan Yardim, Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Angoragaz, ο Δρ. Narsi Ghorban, Γραμματέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ιρανικής Επιτροπής του International Chamber of Commerce, o Δρ. Νικόλαος Φρυδάς, Senior Advisor της IFC, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και μέλος Δ. Σ. Του ΙΕΝΕ, καθώς και ο κ. Pat Breen, Διευθύνων Σύμβουλος της Gas Strategies (Ηνωμένο Βασίλειο).


Εξάλλου, το “SEEED” του ΙΕΝΕ αναμένεται να αποτελέσει, και αυτή την χρονιά, ένα κεντρικό σημείο αναφοράς, συνάντησης και διαλόγου για κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους της περιοχής, για εκπροσώπους ευρωπαϊκών και άλλων οργανισμών, για στελέχη μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων, αλλά και εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών του χώρου της ενέργειας διεθνώς.


Μάλιστα, η κεντρική θεματική του εφετινού “8 th SEEED”, που αφορά το «Νέο Ενεργειακό Μείγμα» (“ The New Energy Mix”) για την ΝΑ Ευρώπη κρίνεται εξαιρετικά επίκαιρη, καθώς η ασφάλεια ενεργειακών προμηθειών αποτελεί σήμερα επείγον ζήτημα στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ατζέντα, αλλά και σημείο τριβής με τους ενεργειακούς προμηθευτές της Ε.Ε.,. Η προβληματική αυτή, σε συνδυασμό με τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας, τη μεγάλη εξάρτηση της περιοχής από την εισαγωγή πετρελαιοειδών, αλλά και τις πρόσφατες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων, αποκτά έναν ιδιαίτερα επίκαιρο χαρακτήρα. Επιπλέον, η εφαρμογή των προβλέψεων του «3ου Ενεργειακού Πακέτου» βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το ενεργειακό μέλλον της περιοχής και, ειδικότερα, με την αναζήτηση νέων πηγών ενέργειας από προμηθευτές εκτός Ε.Ε. Τέλος, οι εξελίξεις στην περιφερειακή αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού θα καλύψουν ένα μεγάλο τμήμα των εργασιών του συνεδρίου, υπό το φως της όλο και μεγαλύτερης ενεργειακής αλληλεξάρτησης της ΝΑ Ευρώπης με την Ρωσία, τις χώρες της Κασπίας, τα κράτη της περιοχής του Περσικού Κόλπου, την Ανατολική Μεσόγειο και την Βόρειο Αφρική.


Η ατζέντα του “8 th SEEED” θα καλύψει τις παρακάτω θεματικές:
·Global and Regional Perspectives of Energy
·Electricity Market Priorities and Infrastructure Requirements in SE Europe
·SE Europe’s Expanding Natural Gas Market
·Gas Market Challenges in SE Europe
·Regional Investment and Business Opportunities in Oil & Gas Exploration
·RES/Grid Transformation and Storage Revolution – Energy Efficiency and Cogeneration in SE Europe
·The Changing Energy Landscape of SE Europe and Key Policy Issues


Χορηγοί του “8th SE Europe Energy Dialogue” είναι κορυφαίες εταιρείες του ενεργειακού κλάδου στην Ελλάδα , όπως η ΔΕΠΑ και η ΔΕΗ , ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή , EDF Energy Nouvelles, Energean Oil and Gas Co., καθώς και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα “ New Europe” το ενημερωτικό ενεργειακό portal Energia.gr και ο ιστότοπος SEENews ( seenews. com)
Αναλυτική ανακοίνωση για το οριστικό πρόγραμμα και την ατζέντα του “8th SEEED” θα είναι αναρτηθεί προσεχώς στο www.iene.gr