1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Το ενεργειακό κόστος ψηλά στην ατζέντα του ΣΕΒ
Το ενεργειακό κόστος ψηλά στην ατζέντα του ΣΕΒ

Το ενεργειακό κόστος ψηλά στην ατζέντα του ΣΕΒ

0

Σύμφωνα με τα όσα θα πει στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος τους ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ένα από τα βασικά του μελήματα θα είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους.


energeiako kostosΣτην σημερινή του ομιλία, την πρώτη του ως πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Φέσσας θα παρουσιάσει τις απαιτήσεις της αγοράς από την κυβέρνηση την επομένη της κάλπης, με το «ενεργειακό» να φιγουράρει στην κορυφή της ατζέντας, μαζί με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, και την ανάγκη για «δημιουργία περισσότερο φιλοεπιχειρηματικού κλίματος».


Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα, υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα μέσα στο Δ.Σ. του ΣΕΒ, καθώς σε αυτό εκπροσωπούνταν τόσο οι ηλεκτροπαραγωγοί, όσο και μεγάλες βιομηχανίες-καταναλωτές. Σαν αποτέλεσμα, ο ΣΕΒ δεν είχε ποτέ μια ξεκάθαρη θέση γύρω από το θέμα της ενέργειας, απλώς προσπαθούσε να «παντρέψει» τις διαφορετικές θέσεις και απόψεις, χωρίς επιτυχία.


Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΣΕΒ θα έχει περισσότερους ηλεκτροπαραγωγούς ως μέλη, παρά βιομηχάνους-καταναλωτές. Ως εκ τούτου θεωρείται ότι η άποψη των πρώτων θα είναι εκείνη που θα ακούγεται περισσότερο.


Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΒ θα γίνει πιο διεκδικητικός, ως προς την κατεύθυνση να μειωθεί το συνολικό κόστος ενέργειας στην Ελλάδα μέσα από στρατηγικές παρεμβάσεις, εστιασμένες στην ανάγκη να “τρέξουν” καθώς και να ενισχυθούν τα έργα του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού, δηλαδή του ΑΔΜΗΕ.