1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Επαναστατική υδρογεννήτρια στη ΔΕΘ

Επαναστατική υδρογεννήτρια στη ΔΕΘ

0

Επαναστατική υδρογεννήτρια ανοίγει νέους ορίζοντες στην χρήση της υδάτινης ενέργειας και είναι ελληνικής κατασκευής.


kapalamdaΕνώ οι υδροηλεκτρικές εφαρμογές είναι από τις πιο αποδοτικές μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι απαιτητικές προϋποθέσεις για την εγκατάσταση τους πολλές φορές αποτρέπουν την διαδεδομένη χρήση τους. Οι περιορισμοί των εγκαταστάσεων συνήθως περιλαμβάνουν την ανάγκη για μεγάλη υψομετρική διαφορά και με υψηλή ροή νερού.


Η παραγωγή ρεύματος από μικρότερες ροές και με μικρές υψομετρικές διαφορές, τώρα όμως, όχι απλά είναι εφικτές αλλά συνοδεύονται και από σημαντικά πλεονεκτήματα τα οποία χρήζουν την προσοχή επενδυτών και εγκαταστατών.


Ο Paul Kouris , Ελληνικής καταγωγής Αυστραλός εφευρέτης της μονάδας Kouris Ce n tri Turbine ( KCT ), πεπεισμένος πως μπορούσε να εκμεταλλευτεί την δύναμη της υδατοδίνης,
πριν από δύο δεκαετίες, άρχισε να πειραματίζεται με μοντέλα μικρής κλίμακας
στον κήπο του σπιτιού του.


Το αποτέλεσμα οδήγησε στην δημιουργία μίας μονάδας που μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά από μόλις 0.6μ πτώση με ροή ακόμη και από 70 lt / s . Η φύση της κατασκευής είναι τέτοια που μπορεί να εγκατασταθεί εντός και εκτός της ροής του νερού, επιτρέπει την πολλαπλή εγκατάσταση σε σειρά καθώς δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στο περιβάλλον σε αντίθεση με άλλες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.


Αυτό συνεπάγεται πως η μονάδα αυτή μπορεί να εγκατασταθεί σε πολλές περιπτώσεις όπου προηγουμένως δεν ήταν εφικτή η εκμετάλλευση της υδάτινης ενέργειας. Σήμερα υπάρχουν οι πρώτοι εν λειτουργία σταθμοί KCT σε φυσικές τοποθεσίες της Αυστραλίας, και
το όνειρο του Paul Kouris γίνεται πραγματικότητα με την Ελληνική κατασκευή μονάδων KCT από την KapaLamda για την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Το νέο είδος υδροηλεκτρικής τουρμπίνας έχει εγκατασταθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη στα Άνω Πορόια Σερρών και με μία μονάδα διαμέτρου 2μ γίνεται παραγωγή 5 kW . Η KapaLamda κατασκευάζει τις μονάδες σε κατηγορίες των 5, 10, 20 και 30 kWatts .


«Η κατασκευή της μονάδας γίνεται στην Ελλάδα με σκοπό την εξαγωγή της σε άλλες μεγάλες αγορές. Όσο αναπτύσσουμε τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες βρισκόμαστε σε αναζήτηση συνεργατών για την μεταπώληση και εγκατάσταση των μονάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. », εξηγεί ο Σπύρος Λυσσούδης, γενικός διευθυντής της KapaLamda.


Η μονάδα KCT θα παρουσιαστεί επίσημα για πρώτη φορά στην Ευρώπη στην ΔΕΘ από την KapaLamda (περίπτερο 10, stand 4) η οποία είναι η επίσημη αντιπρόσωπος και
κατασκευαστής για την KCT στην Ελλάδα. Για περισσότερες
πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kapa-lamda.com.


tags: