1. Home
  2. Νέα
  3. Χρυσό Βραβείο για τη SUNLIGHT Recycling

Χρυσό Βραβείο για τη SUNLIGHT Recycling

0

Με το Χρυσό βραβείο διακρίθηκε η SUNLIGHT Recycling –συμφερόντων Πάνου Γερμανού – στα φετινά Environmental Awards για τη σημαντική συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, η οποία επιτυγχάνεται με τη λειτουργία της πιο σύγχρονης -τεχνολογικά και περιβαλλοντικά- μονάδας ανακύκλωσης Μπαταριών Μολύβδου της Ευρώπη, στην Κομοτηνή.


sunlight recyclingΣτην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και του κλάδου της ενέργειας, η SUNLIGHT Recycling ξεχώρισε κατακτώντας την υψηλότερη θέση στην κατηγορία: Ανακύκλωση – Eπαναχρησιμοποίηση (Recycle – Reuse).


Ο Γενικός Διευθυντής της SUNLIGHT Recycling κ. Σπύρος Κόπολας, δήλωσε σχετικά: «Η χρυσή διάκριση αποτελεί την έμπρακτη επιβεβαίωση της αξίας που προσφέρει η SUNLIGHT Recycling στην Ελλάδα και στο περιβάλλον, ανεβάζοντας τον πήχη στον τομέα της ανακύκλωσης συνολικά για τη χώρα μας. Στόχος μας είναι η νέα μονάδα στην Κομοτηνή να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη σε ότι αφορά τις περιβαλλοντικές της δυνατότητες και πρακτικές που εφαρμόζει.»


Η SUNLIGHT Recycling, η οποία αποτελεί το βραχίονα Ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHΤ ΑΒΕΕ, δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για την εγχώρια οικονομία, όπως είναι η δημιουργία 50 νέων θέσεων εργασίας, η συμβολή στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας και η μείωση της εκροής συναλλάγματος κατά €40 εκατ..


Συγκεκριμένα, η SUNLIGHT Recycling επικεντρώνεται στη συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών, την ανακύκλωση τους με βάση διεθνή πρότυπα ποιότητας και την αξιοποίηση των προϊόντων ανακύκλωσης για παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα από τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT. Με δυνατότητα ανακύκλωσης 30.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, η SUNLIGHT Recycling, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδα στην Ευρώπη.